Ageas verkoopt zijn belang in de Britse joint venture Tesco Underwriting Ltd.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/10/2020 09:19
Vandaag (14/10) maken Ageas en Tesco Personal Finance Plc (Tesco Bank) bekend dat ze zijn overeengekomen dat Tesco Bank het belang van Ageas van 50,1 % in Tesco Underwriting Limited (Tesco Underwriting) koopt. Tesco Underwriting is de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Niet-Leven joint venture tussen Ageas UK en Tesco Bank, die Auto- en Woningverzekeringen aanbiedt op de Britse markt. De samenwerking werd in 2009 aangegaan en werd eind 2014 verlengd met een periode van zeven jaar.

Dankzij de verkoop zal Ageas zich in het VK kunnen focussen op zijn kernactiviteiten, op het verder ontwikkelen van de sterke partnerships in het makelaarskanaal en het versterken van de directe verkoopkanaal. De verkoop biedt ook de gelegenheid om de waarde die de afgelopen jaren was gecreëerd, te materialiseren.

Tesco Bank zal het belang van Ageas in Tesco Underwriting kopen voor een totaal bedrag van GBP 104 miljoen (EUR 114 miljoen)1 plus het aandeel van Ageas in elke wijziging in de netto waarde van de activa die werd gerealiseerd door Tesco Underwriting van 30 juni 2020 tot de afronding van de transactie. Bovendien zal Ageas een terugbetaling van GBP 21 miljoen (EUR 23 miljoen) ontvangen van een interne lening. De transactie zal naar verwachting een meerwaarde opleveren van ongeveer EUR 9 miljoen en een positieve impact van zowat 3% hebben op de solvabiliteitspositie van Ageas op basis van de cijfers over het tweede kwartaal van 2020.

De transactie, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 zal worden afgerond, moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder, de Prudential Regulation Authority (PRA).

Op 30 juni 2020 had Tesco Underwriting een boekwaarde van EUR 100 miljoen (GBP 91 miljoen). In 2019 genereerde het een nettowinst van EUR 13 miljoen (beide cijfers voor het Ageas deel).

In een reactie zei Bart De Smet, CEO van Ageas, het volgende over de transactie: “Ik wil graag het managementteam en het personeel van Tesco Underwriting en Tesco Bank bedanken voor hun loyaliteit, hun harde werk en waardevolle bijdrage tot het welslagen van de joint venture in de afgelopen tien jaar. We wensen onze voormalige partner en collega's het beste voor de verderzetting van de activiteiten.”

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag is in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. De onderneming heeft een personeelsbestand van meer dan 45.000 mensen en rapporteerde in 2019 een jaarlijks premie-inkomen van bijna EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).


--------------------------------------------------------------------------------Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL