Fed streeft naar meer inflatie, wat nu?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/09/2020 15:44
De Federal Reserve presenteerde op 27 augustus haar nieuwe strategie om de crisis te lijf te gaan. De centrale bank zal vanaf nu een hogere inflatie tolereren, indien dat nodig is om de gemiddelde inflatie over de langere termijn dichter bij haar doelstelling van 2% te brengen. Deze aankondiging komt niet als een verrassing, omdat de centrale bank al veel langer met deze gedachte speelt.

Sinds het begin van dit jaar staat de Fed voor een grote uitdaging. De coronacrisis heeft de Amerikaanse economie hard geraakt, met als gevolg vraaguitval en een oplopende werkloosheid. Het gevaar bestaat dat de economie in een negatieve spiraal komt, die kan escaleren tot een deflatoire depressie. Een toename van het aantal faillissementen en wanbetalingen kan niet alleen de reële economie, maar ook de financiële sector onder druk zetten.

Monetaire stimulering
De Fed kondigde daarom nieuwe maatregelen aan om te voorkomen dat de economie in een deflatoire spiraal terechtkomt. Met steeds grotere opkoopprogramma's voor staatsleningen en bedrijfsobligaties probeert ze de financiële markten in de juiste richting te duwen. Een bijkomend effect daarvan is de verwachting dat alles leidt tot meer inflatie. Daardoor zullen Amerikanen minder sparen en meer geld uitgeven, zo is de theorie.

lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/fed-streeft-naar-meer-inflatie-wat-nu?utm_source=Mailinglijst+6+mei+2020&utm_medium=email&utm_campaign=Week+36+2020+346965Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL