Doe mee aan kraanwaterdag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/08/2020 07:04
Op woensdag 23 september 2020 is het Nationale Kraanwaterdag. Voor basisscholen en de buitenschoolse opvang is gratis lesmateriaal beschikbaar waarin leerlingen alles leren over slim omgaan met kraanwater.

Kraanwaterdag is dé dag waarop de Nederlandse drinkwaterbedrijven aandacht vragen voor het drinken van kraanwater op school. Het thema van deze dag is: slim opgaan met kraanwater.

Gratis lespakket
Scholen en de buitenschoolse opvang kunnen zich opgeven via deze link . De les besteedt aandacht aan zaken als 'Waar komt kraanwater vandaan?', 'Hoe wordt kraanwater gezuiverd?' en 'Kan kraanwater opraken?' Scholen die zich vóór 5 september inschrijven ontvangen gratis materialen, waaronder een klassenposter, een doeblad voor leerlingen en een digitale les met filmpjes, quizzen en vlogs. De les duurt 1 à 2 uur. Scholen die zich na 5 september aanmelden kunnen gebruik maken van de digitale les en de downloads. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Prijzen
Klassen die meedoen maken kans op een gastles van een waterexpert, bidons of douchetimers voor de leerlingen. De winnende klassen worden op dinsdag 8 september bekend gemaakt via de website en de facebookpagina .

Blijft de school of bso ook ná Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maakt de school kans op een binnentappunt voor de school.

Meer educatie
Op de site van kraanwaterdag staat verder nog informatie over verdiepende educatieve materialen, rondleidingen en gastlessen voor leerlingen. Zo is er bijvoorbeeld een YouTube kanaal van Vitens genaamd 'waterkennis'. Dit kanaal bevat video's over de kringloop van het water, de geschiedenis van kraanwater en hoe belangrijk water is voor je gezondheid. Ook zijn er interessante links te vinden die meer informatie geven over water, zoals www.drinkwaterplatform.nl

Dossier droogte
Groen Kennisnet gaat in de week van 14 september aandacht besteden aan het thema droogte. Er komt een dossier met interessante informatie over de oorzaak van droogte, de gevolgen en wat de consument hiertegen kan doen. Houdt onze website dus in de gaten.

Aanmelden kraaanwaterdag
ga naar
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Doe-mee-aan-kraanwaterdag.htm



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL