Klaag niet en wees blij met kansen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/06/2020 14:12
Mijn grootmoeder en moeder zijn in Paramaribo geboren en een dna-test wijst uit dat mijn voorouders uit Nigeria en Ivoorkust zijn gehaald. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid verkocht door een zwart stamhoofd aan de handelaren.

Zelf ben ik blank, oh…dat mag ik niet meer zeggen. Zelf ben ik wit, maar wel opgegroeid met de warme en familie-gekke Surinaamse cultuur, en er erg trots op. Nooit heb ik Zwarte Piet geassocieerd met slaven of zwarte mensen.

Deze ‘protesteerders c.q. demonstranten’ die de witte mensen nu in een verdoemhoekje proberen te drukken, hebben nog nooit een slaaf gekend en hun ouders ook niet. Ik geloof nooit dat Afrikaanse landen ooit excuses gaan maken voor het verkopen van landgenoten aan slavenhandelaren. Dus waarom Nederland wel?

Het lijden van mijn voorouders als slaaf, heeft er wel voor gezorgd dat ik hier in dit geweldige land geboren ben. In plaats van te klagen en de geschiedenis proberen weg te stoppen, kun je ook blij zijn dat je in een democratisch en vrij land leeft, waar geen slavernij is, waar je kansen en mogelijkheden krijgt om iets van je leven te maken.

M. v. B,Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL