Italië zeker niet armer dan ons land

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/05/2020 08:03
D66-minister voor Buitenlandse Handel mevrouw Kaag stelde dinsdag in het programma OP1 dat Nederland diepe zakken heeft en daarom Italië financieel moet ondersteunen. Maar zijn we wel zo rijk? Brengt de coronacrisis ons land minder economische schade?

We hebben inderdaad een geweldig pensioenvermogen. Aan de andere kant heeft 81% van de huiseigenaren in Italië geen hypotheek, tegen slechts 17% in ons land. Bovendien is de gemiddelde hypotheekschuld in Nederland zeven keer hoger dan in Italië.

Rekening houdend met het omvangrijke zwarte circuit in Italië van naar schatting 500 miljard is de conclusie gerechtvaardigd dat dit mooie land alles bij elkaar opgeteld per saldo zeker niet armer is dan ons kikkerlandje.

De vraag hoe de overheidsschuld in Italië twee en een half keer zo groot is dan bij ons ligt niet alleen aan de lagere pensioenleeftijd en bodemloze putten. Het zwarte circuit meewegende ligt het percentage van het Bruto Nationaal Product (BNP) een stuk lager, zo’n 108%. Dus aardig in de buurt van Frankrijk en Spanje.

We mogen van een minister beter onderbouwde uitspraken verwachten.

ingezonden stuk door N. G.,
Zoetermeer

aanvulling redactie XEA.nl
De Nederlandse huishoudens hebben verre WEG de hoogste schulden van de WERELD, qua hypotheken en leningen (o.a. PL's) ca. EUR 800 miljard, ja, U leest het goed.

Daar staan wel ca. EUR 380 miljard aan spaargelden tegen over, maar dat zit bij de ouderen boven de 65 jaar.

Goudvoorraad
Ook staat Italië op 3 qua rijkdom goud voorraad van de wereld!
Bij de goudvoorraad van Italië speelt ECB directeur Marion Draghi een belangrijke rol. Naar eigen zeggen is goud een vorm van veiligheid. Italië heeft 2.451,8 ton aan goud in de kluizen opgeslagen.

Bron. https://slimbeleggen.com/17-landen-grootste-goudvoorraad/129231/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL