TV programma Radar herwaardeert de plastic tas

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/03/2020 16:14
Gisteren presenteerde het televisieprogramma Radar een interessant item over het plastic tasje. Vorige week nog publiceerde de overheid met trots dat het aantal plastic tasjes met tachtig procent is teruggedrongen sinds het verbod op het gratis verstrekken hiervan. De draagtas blijft natuurlijk nodig en Radar analyseert in deze uitzending de keuze voor alternatieven: katoen, papier en de plastic bewaartas. Wat blijkt? Tassen van papieren en katoenen makelij hebben veel meer negatieve impact op het milieu dan de plastic variant!

Het negatieve gevoel van mensen uit de reportage bij het het woord ‘plastic’ is dus gebaseerd op verkeerde informatie. Je kunt zonder je te schamen door de winkelstraat met een plastic tas. In de jaren vijftig was deze kunststof tas nota bene gepresenteerd als hét milieuvriendelijke alternatief voor de bomen-verslindende papieren tas van die tijd! Terwijl de papieren tas van nu de duurzame opvolger van zijn plastic broertje leek. Alle materiaalsoorten ten spijt: de milieuwinst van 2020 zit niet meer in het materiaal, maar in het gebruik van de tas. Gebruik je tas gewoon zo vaak mogelijk. En als deze dan echt niet meer bruikbaar is: gooi hem dan in de juiste afvalbak voor een reis naar een nieuw leven. Dáár begint de besparing op het milieu en de bescherming van de oceaan. Niet het materiaal van de tas, maar de hand die de tas vasthoudt gaat het grote verschil voor de toekomst maken.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL