E-module duurzame en gezonde voeding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/02/2020 12:38
Met de module Duurzame en gezonde voeding wil de organisatie ‘Duurzaam MBO’ leerlingen vertrouwd maken met trends als de groeiende belangstelling voor biologische producten, aandacht voor streekproducten en verbreding van de landbouw. De e-module is vrij beschikbaar.

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen, of Sustainable Development Goals (SDGs), vastgelegd. Met het opstellen van die doelen voor 2030 wil de VN problemen zoals armoede, onderwijs, honger, milieu en klimaat aanpakken. VN-organisatie Unesco wil dat alle leerlingen in 2030 kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn om duurzame ontwikkeling te bevorderen.

Zero hunger
Een van de 17 doelen, SDG2 'Zero hunger', heeft betrekking op voedselvoorziening en duurzame landbouw. Binnen dit kader is een e-module 'Duurzame en gezonde voeding' ontwikkeld. Met die module willen de initiatiefnemers leerlingen vertrouwd maken met nieuwe trends, zoals de groeiende belangstelling voor biologische producten, aandacht voor streekproducten en verbreding van de landbouw.

Naar de Module Duurzame Gezonde Voeding
ga naar
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/E-module-duurzame-en-gezonde-voeding.htm

Mbo-leerlingen
De module bestaat uit zeven lessen. De lessen zijn uitgevoerd binnen het project Over eten en drinken. In dat project werkten mbo-leerlingen veehouderij van Wellantcollege en leerlingen van de horecaopleidingen van het Koning Willem I College samen. De horecaleerlingen keken bij de veehouders hoe vlees, vis en gewassen geproduceerd worden. De veehouderijleerlingen gingen juist naar de horeca om te zien welke eisen zij aan voeding stellen.

Excursies
Tijdens de starbijeenkomst werkten de leerlingen samen met studen van HA Hogeschool in Den Bosch. Daar werden plannen gemaakt voor excursies naar veehouderijbedrijven, naar de Kleine Aarde, naar een boer in Helvoirt die doet aan verbrede landbouw en naar de fabriek van Fair Trade. Tijdens het project kregen de horeca-leerlingen les over gezonde voeding van een voedingsdeskundige. De veehouderijleerlingen kregen les over duurzame agrarische technieken.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL