Ageas plaatst met succes EUR 750 miljoen aan Restricted Tier 1 Notes

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/12/2019 17:56
Ageas SA/NV plaatste vandaag met succes achtergestelde schuldeffecten in de vorm van Perpetual Subordinated Fixed Rate Resettable Temporary Write-Down Restricted Tier 1 Notes (de “Notes”) voor een bedrag van EUR 750 miljoen. De uitgifte kende ruime belangstelling en werd meer dan vijf keer overingeschreven.

De Notes zullen worden uitgegeven in coupures van EUR 200.000 met een vaste couponrente van 3,875% jaarlijks betaalbaar met reset in juni 2030 (geen step-up) en daarna om de 5 jaar. De Notes hebben geen geplande vervaldatum en kunnen, behalve in bepaalde beperkte omstandigheden, niet worden terugbetaald door ageas SA/NV vóór de periode van zes maanden voorafgaand aan juni 2030.

De Notes zullen in aanmerking komen als Restricted Tier 1-kapitaal voor zowel Ageas Groep als ageas SA/NV volgens de Europese kapitaalvereisten voor verzekeraars onder Solvency II en er wordt verwacht dat ze een rating van BBB krijgen bij Standard & Poor’s en BBB- bij Fitch.

Er werd een aanvraag ingediend om de Notes op te nemen op de officiële lijst en toegelaten te worden tot de verhandeling op de gereglementeerde markt van de Luxemburgse beurs. Er wordt verwacht dat ze uitgegeven zullen worden op 10 december 2019.

De netto-opbrengsten van de uitgifte van de Notes zullen worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden en om de solvabiliteit van de Groep en haar operationele dochterondernemingen te versterken, waaronder ook het vervangen van gereglementeerd kapitaal dat gekwalificeerd wordt als ‘grandfathered’ onder de huidige Solvency II regelgeving.

CEO Bart De Smet van Ageas zei: ”We zijn erg tevreden met het resultaat van de uitgifte van dit tweede belangrijke financieringsinstrument door Ageas dit jaar. Het succes ervan wijst op het vertrouwen van de investeerders in de toekomst van ons bedrijf en ons vermogen om resultaat te boeken.”
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL