Ageas krijgt groen licht voor aankoop FRESH

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/12/2019 10:30
Ageas maakt vandaag bekend dat een meerderheid van 65,40% (EUR 817.500.000) van de totale hoofdsom van de uitstaande FRESH-effecten heeft toegestemd in wijziging van de voorwaarden van deze effecten, waardoor Ageasfinlux S.A. ze kan aankopen1.

Bijgevolg gaat Ageasfinlux S.A. verder met het op 19 november 2019 aangekondigde bod. FRESH-houders die hun stukken nog niet hebben aangeboden, kunnen dit doen tot 10.00 uur CET op 3 januari 2020. De uiteindelijke resultaten van het bod worden op 3 januari 2020 na sluiting van Euronext Brussels bekendgemaakt.

Door het succes van het verzoek tot toestemming voorziet ageas SA/NV om een nieuw Restricted Tier 1 achtergesteld instrument uit te geven. Ageas zal de markt tijdig informeren over de uitkomst van deze schulduitgifte.

CEO Bart De Smet van Ageas zei: “Wij zijn bijzonder verheugd dat we de vereiste toestemming voor de aankoop van de FRESH-effecten verkregen. Houders van FRESH-effecten die hun stukken nog niet hebben aangeboden, kunnen dat alsnog doen, want dit is een unieke kans om uit te stappen uit een laag renderend instrument uit het verleden. In combinatie met de uitgifte van nieuwe schuldeffecten moderniseert Ageas op deze manier zijn kapitaalstructuur door de afhankelijkheid van ‘grandfathered’ kapitaalinstrumenten te verminderen. De transactie is een nieuwe belangrijke stap in de verbetering van onze financiële flexibiliteit en een opportuniteit voor de FRESH-houders om hun effecten te verkopen.”

tijd 10.36
De Bel 20 3.880,38 +16,27 +0,42% Ageas EUR 54,40 +42ct vol. 62.535
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL