ABLYNX ONTVANGT WEER EEN MIJLPAALBETALING DAAR BOEHRINGER INGELHEIM EEN NANOBODY-KANDIDAAT SELECTEERT VOOR PREKLINISCHE ONTWIKKELING

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/02/2012 18:34
GENT, België, 1 februari 2012 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] heeft vandaag meegedeeld dat Boehringer Ingelheim, als onderdeel van hun strategische alliantie, een tweede Nanobody®-kandidaat voor preklinische ontwikkeling heeft geselecteerd. Dit resulteert in een mijlpaalbetaling van €5 miljoen aan Ablynx.

De Nanobody-ontwikkelingskandidaat is ontworpen om te interfereren met de functie van twee verschillende eiwitten waarvan wordt aangenomen dat zij een belangrijke rol spelen bij kanker in mensen.

Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en de commercialisatie van op Nanobody-gebaseerde geneesmiddelen voor verschillende therapeutische gebieden waaronder oncologie, immunologie, aandoeningen van de luchtwegen en hart- en vaatziekten. De overeenkomst voorziet mijlpaalbetalingen die mogelijks kunnen oplopen tot €125 miljoen alsook royalties voor elk Nanobody dat de markt bereikt. Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx heeft bepaalde co-promotierechten in Europa voorbehouden. Tot op heden heeft Ablynx meer dan €57 miljoen cash verdiend uit deze strategische alliantie.

"We zijn erg blij met de vooruitgang in onze samenwerking met Boehringer Ingelheim. Ze hebben nu drie Nanobody-kandidaten in preklinische ontwikkeling, waaronder een Nanobody dat relevant is voor de ziekte van Alzheimer, en we verwachten dat in de komende jaren verdere Nanobodies in deze fase van ontwikkeling zullen worden gebracht," zei Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL