VERKLARING VAN ABLYNX INZAKE ARTIKEL IN DE PERS EN DE HIERAAN GERELATEERDE BEWEGINGEN VAN DE AANDELENKOERS

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/01/2012 07:30
GENT, België, 22 januari 2012 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] heeft vandaag de volgende verklaring gepubliceerd.
Op vrijdag 20 januari om 16.30 CET heeft De Tijd, een Belgische krant, een publicatie online geplaatst waarvan werd beweerd dat het een samenvatting zou zijn van een volledig artikel over Ablynx dat op zaterdag 21 januari als gedrukte versie zou verschijnen. Deze online samenvatting bevatte een aantal negatieve verklaringen en citaten die vermeend afkomstig zouden zijn uit een interview met Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx. Deze verklaringen en citaten waren slecht vertaald of een onjuiste weergave van het interview dat heeft plaatsgevonden. De koers van Ablynx is binnen een uur met bijna 14% gedaald en in totaal werden meer dan 400.000 aandelen verhandeld - twee tot drie maal het gangbare volume. Een aantal van de investeerders die direct contact met Ablynx hebben opgenomen waren duidelijk volledig misleid door deze samenvatting en dachten dat tegenvallend nieuws was aangekondigd. In feite was tijdens het interview met De Tijd geen materiële nieuwe informatie meegedeeld.

Op zaterdag 21 januari is het volledige gedrukte artikel verschenen in De Tijd. Er staan aanzienlijke fouten in een groot aantal van de citaten en verklaringen in dit volledige artikel, maar het is een betere weergave van het interview dan de online gepubliceerde samenvatting.

Dr Moses verklaarde: "We hebben De Tijd gevraagd om de online samenvatting van hun website te verwijderen, wat zij hebben gedaan. In plaats hiervan is nu het volledige artikel toegankelijk gemaakt. Ten behoeve van investeerders hebben wij op de Ablynx website onze Engelse vertaling van het artikel uit De Tijd geplaatst wat wij aanzienlijk hebben aangepast om te corrigeren wat naar onze mening materiële feitelijke fouten in verklaringen en citaten zijn. Ablynx heeft zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande publieke biotechnologiebedrijven in Europa en het is essentieel voor ons en onze stakeholders dat de media op een juiste en accurate wijze over onze activiteiten berichten."

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op het onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies®, een nieuwe klasse van therapeutische proteïnen, op basis van fragmenten van enkel-domein antilichamen, voor diverse ernstige en levensbedreigende menselijke ziekten, met inbegrip van ontstekingen, hematologie, oncologie en ademhalingsziekten. Vandaag heeft de Vennootschap meer dan 25 projecten in de productportefeuille en zeven Nanobodies in klinische ontwikkeling. Ablynx heeft lopende onderzoeksovereenkomsten en belangrijke samenwerkings-akkoorden met verscheidene grote farmaceutische bedrijven, waaronder Boehringer Ingelheim, Merck Serono, en Novartis, en heeft ze een onderzoeksovereenkomst gehad met Pfizer. De Vennootschap, met hoofdzetel in Gent, België, telt momenteel meer dan 290 werknemers. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ablynx.com

reactie XEA.nl
Tegenwoordig zijn er andere krachten die de stemming en prijsvormingen bepalen.
Wie doet er wat TEGEN?
Je bent als bedrijf weerloos en Toezichthouders zouden dan per direct de notering van het aandeel moeten schorsen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL