Atos Origin succesvol bij migratie systemen Sociale Verzekeringsbank

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/05/2011 10:34
Utrecht, 31 mei 2011 – Atos Origin heeft de succesvolle migratie gerealiseerd van een deel van de IT-infrastructuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De migratie is onderdeel van een omvangrijk programma van de SVB dat is gericht op de vernieuwing van haar IT-landschap.
De Sociale Verzekeringsbank en Atos Origin ondertekenden in 2010 een overeenkomst voor de uitbesteding van een deel van het technisch applicatiebeheer en de IT-infrastructuur van de SVB. Sindsdien is de IT-dienstverlener verantwoordelijk voor het beheer van een omvangrijk en complex IT-landschap met talrijke interfaces tussen de interne organisatie en de buitenwereld. Atos Origin levert in de komende vier jaar een belangrijke bijdrage aan de optimalisering van de dienstverlening van de SVB. Zo beheert zij onder meer het mainframe (z/OS) platform, het AIX (pSeries) platform, evenals een aantal Linux- en Windows-platformen. Bovendien is Atos Origin verantwoordelijk voor het technisch beheer van de SVB-applicaties.

“Deze migratie is een belangrijke stap in het vernieuwingsprogramma van de SVB. Dit programma voorziet in vernieuwingen van de IT-infrastructuur en van de dienstverlening. Daarmee willen we een effectieve en efficiente dienstverlening aan miljoenen burgers op lange termijn zekerstellen”, aldus Nicoly Vermeulen, lid Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. “Deze migratie is naar ieders tevredenheid verlopen en getuigt van een grote, gemeenschappelijke inspanning van Atos Origin en de SVB.”

“We zijn er trots op dat we deze migratie na een intensieve periode van ontwerpen, bouwen en testen tot een goed einde hebben gebracht. Een prestatie die door de gemeenschappelijke inspanningen van 150 medewerkers is bereikt”, zegt Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland. “Het IT-landschap van de SVB maakt gebruik van een groot aantal platformen die deel uitmaken van het portfolio van Atos Origin en die gezamenlijk de functionaliteit voor SVB verzorgen. De goede samenwerking - niet alleen tussen teams, maar ook tussen platformspecialisten - was bij deze succesvolle migratie van cruciaal belang.”





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL