Solvay EN KOREAANSE vrouwenUNIVERSITEIT EWHA bouwen SAMEN O&O-CENTRUM OP UNIVERSITAIRE CAMPUS

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/05/2011 07:09
Solvay investeert 13 miljoen EUR in O&O en Technologiecentrum, toegespitst op sterke groeimarkten zoals elektronica, Li-ion batterijen en foto-elektrische cellen.
Solvay en de EWHA Womans University in Seoel, Zuid-Korea, hebben een akkoord ondertekend waarbij de Groep zijn Koreaans centrum voor Onderzoek, Ontwikkeling en Technologie (OOT) en zijn hoofdkwartier van de Global Business Unit Speciale Chemicaliën vestigt op de campus van de EWHA in Seoel. EWHA is de grootste vrouwenuniversiteit in de wereld en ze kan bouwen op een internationaal onderzoeksnetwerk met universiteiten en onderzoeksinstellingen in de USA, Frankrijk (CNRS), Duitsland (Max Plank Instituut), Japan (Nationaal Instituut voor Materiaalkunde) en Rusland (Academie van Wetenschappen).

Solvay investeert 13 miljoen EUR in het OOT-centrum, wat zowel de onderzoekssamenwerking met de academische wereld zal versterken alsook de banden met de klanten zal aanhalen. De Groep investeert ook 3,8 miljoen EUR in een vijf jaar lange onderzoekssamenwerking met EWHA. Het centrum gaat zich vooral toeleggen op sterke groeimarkten zoals elektronica, lithiumionbatterijen en foto-elektrische cellen, markten waarvoor Solvay speciale polymeren en chemicaliën met een hoge toegevoegde waarde produceert. Onderzoekers van Solvay zullen er chemisch onderzoek uitvoeren in nauwe samenwerking met EWHA's Centrum voor intelligente nanobiomaterialen, EWHA's Instituut voor nanobiotechnologie en EWHA's Onderzoekscentrum voor nieuwe en hernieuwbare energie van, dat in totaal 5 werkgroepen heeft gespecialiseerd in lithiumionbatterijen (kathode, anode en elektrolyt), elektrochromische systemen en zonnecellen.

Het is voor het eerst dat een niet-Koreaans privébedrijf een dergelijk akkoord sluit met een Koreaanse universiteit. De overeenkomst vervolledigt de O&O-inspanningen van Solvay in Korea. Zo investeerde Solvay al 20 miljard KRW (13 miljoen EUR) in het Koreaanse technologische durfkapitaalfonds Korea Advanced Materials Fund, dat participaties neemt in jonge bedrijven met veelbelovende technologieën en zich daarbij vooral toelegt op hernieuwbare energie, gedrukte elektronica, schone technologie en groene chemie.

"Solvays onderzoekscentrum aan de Ewha Vrouwenuniversiteit is het eerste globale onderzoekscentrum van deze omvang in Korea. Het akkoord tussen Ewha en Solvay brengt Ewha's concurrentiële voorsprong in internationaal onderzoek opnieuw onder het voetlicht. Solvay is een globaal bedrijf dat vele wereldvermaarde wetenschappers heeft gesteund, onder wie Marie Sklodowska-Curie, en Ewha is een instituut dat de dromen van vrouwelijke wetenschapsters al heel lang steunt. Ik verwacht een grote synergie uit onze samenwerking en ik hoop dat er via deze joint venture een opvolgster voor Marie Curie uit onze rangen zal komen," zegt Dr. Sun-Uk Kim, EWHA-Voorzitter.

"Dit akkoord zal de activiteiten van Solvay in Korea vooruithelpen. Dit land heeft een indrukwekkende expertise opgebouwd en is uitstekend gelegen in het hart van een zeer dynamische regio. Door samen te werken met een welbekende en prestigieuze universiteit als EWHA kunnen wij nog intenser aan O&O gaan doen in nauwe samenwerking met de academische wereld. Ons onderzoekscentrum in Seoel zal zich toeleggen op de ontwikkeling van producten die de wereld zullen helpen bij de aanpak van de uitdagingen van de 21ste eeuw," zegt Christian Jourquin, Voorzitter van het Uitvoerend Comité van Solvay.

EWHA WOMANS UNIVERSITY is een van de meest prestigieuze universiteiten in Korea. Als onderzoeksgedreven universiteit beschikt EWHA over uitmuntende onderzoekers die dankzij een uitgebouwde onderzoeksinfrastructuur al sterke onderzoeksresultaten hebben behaald. EWHA heeft al veel vrouwelijke pioniers opgeleid in de Koreaanse geschiedenis, onder wie wetenschappers, artsen, politici, zakenlui, media, maatschappelijk welzijn, NGO, cultuur en kunsten. EWHA telt 11 colleges (65 majors) en 15 graduaatscholen (MA en Ph.D) en 25.000 studenten. Meer informatie is beschikbaar op www.ewha.ac.kr/english

SOLVAY is een internationale industriële groep, actief in Chemie. Hij levert een breed gamma producten en oplossingen die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 14.800 werknemers in 40 landen. In 2010 bedroeg de geconsolideerde omzet van de groep 7,1 miljard EUR. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Voor meer informatie kan u terecht op www.solvay.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL