ABLYNX HAALT MET SUCCES €50 MILJOEN OP MET HAAR BIJKOMEND OPENBAAR AANBOD - UITEINDELIJKE PRIJS: €7,5 PER AANDEEL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/03/2010 07:07
GENT, België, 15 maart 2010 - Ablynx, het biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies®, kondigde vandaag aan dat het haar bijkomend openbaar aanbod ("Secondary Public Offering"/"SPO" of het "Aanbod") met succes heeft afgerond, waarbij ze €50 miljoen heeft opgehaald.

De prijs per aangeboden aandeel werd vastgelegd op €7,5 per aandeel. Als gevolg van het Aanbod zullen 6.666.667 nieuwe aandelen worden uitgegeven door Ablynx, wat overeenstemt met €50 miljoen. Daarnaast zullen 400.000 overtoewijzingsaandelen worden toegewezen, wat overeenstemt met €3 miljoen. De overtoewijzingsaandelen zijn bestaande aandelen en indien de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend, zal dit resulteren in de verkoop van de overtoewijzingsaandelen door de Uitlenende Aandeelhouders.

KBC Securities NV en UBS Investment Bank traden op als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners en Piper Jaffray Ltd trad op als Co-Manager van het Aanbod. KBC Bank NV en Kempen & Co NV traden op als loketinstelling.

In een reactie op de aankondiging van vandaag, zei Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx:
"We zijn verheugd dat we ons bijkomend openbaar aanbod met succes hebben afgerond en dat we erin zijn geslaagd om een breed scala van nieuwe gespecialiseerde investeerders en generalisten uit Europa en de VS aan te trekken, alsook dat we aanzienlijke steun hebben ontvangen van onze bestaande investeerders. Ik geloof dat dit een weerspiegeling is van de kracht van onze pijplijn en ons goed gevalideerd Nanobody platform, gecombineerd met het feit dat we al onze beloften van bij de beursgang hebben waargemaakt. We zullen nu een verhoogde flexibiliteit hebben om onze programma's naar de klinische 'proof-of-concept'-fase te brengen, om mogelijk zelf ons weesgeneesmiddel ALX-0681 te commercialiseren en/of om samen met onze farmaceutische partners te co-investeren in ontwikkeling, in ruil voor een groter aandeel in de waardecreatie. Wij geloven dat al deze activiteiten Ablynx' toekomstpotentiëel aanzienlijk zal vergroten."










Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL