DELTA LLOYD GROEP KONDIGT INTENTIE AAN VOOR VERKRIJGEN NOTERING AAN EURONEXT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/10/2009 09:06
Volgend op het persbericht van 6 augustus 2009, bevestigen Delta Lloyd N.V. (“Delta Lloyd Groep”) en Aviva plc ("Aviva") hun intentie om, door middel van een initial public offering (“IPO”), onder voorbehoud van marktomstandigheden, een notering van Delta Lloyd Groep aan NYSE Euronext Amsterdam te verkrijgen. Als onderdeel van de beursnotering is Aviva voornemens een minderheid van haar huidige aandelenbelang in Delta Lloyd Groep te verkopen.

Het is de intentie dat de gewone aandelen worden aangeboden aan institutionele en particuliere beleggers in Nederland en aan institutionele beleggers buiten Nederland.

Volledige informatie over de voorgenomen IPO zal worden opgenomen in het prospectus, dat naar verwachting in oktober zal worden gepubliceerd. Volgens deze tijdslijn zou de beursgang dan in november afgerond worden.

Met deze zelfstandige beursnotering zet Delta Lloyd Groep een nieuwe stap die past in haar ontwikkeling. Een IPO kan de groeistrategie van Delta Lloyd Groep ondersteunen, de strategische flexibiliteit vergroten en haar profiel en merk verder versterken. Delta Lloyd Groep is een solide bedrijf met een sterke financiële positie. Een IPO zal naar verwachting goed zijn voor zowel Aviva als Delta Lloyd Groep en geeft Delta Lloyd Groep de ruimte om een rol te spelen in de voorziene marktconsolidatie in Nederland en België.

Voor deze IPO zijn Goldman Sachs International en Morgan Stanley de joint global coordinators. Goldman Sachs International, Morgan Stanley, BofA Merrill Lynch, JP Morgan en RBS zijn aangesteld als joint bookrunners en ABN AMRO en Rabobank zijn co-lead managers.

Over Delta Lloyd Groep

• Delta Lloyd Groep is een financiële dienstverlener die levensverzekeringen, schadeverzekeringen, vermogensbeheer en bancaire producten en diensten aanbiedt in haar belangrijkste markten Nederland en België en voornamelijk opereert onder de merken Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen.

• Per 30 juni 2009, bedroeg de Groep MCEV van Delta Lloyd Groep €4,1 miljard (na minderheidsbelangen), inclusief een MCEV voor het levenbedrijf van €4,3 miljard (voor minderheidsbelangen).

• Het bruto premie-inkomen bedroeg in de eerste zes maanden van 2009 €2,8 miljard ten opzichte van €5,9 miljard in geheel 2008.

• Het balanstotaal van Delta Lloyd Groep bedroeg €63,1 miljard op 30 Juni 2009.

Deze aankondiging vormt geen prospectus of een aanbod of uitnodiging om effecten te kopen. Elk aanbod tot de koop van effecten zal worden gedaan, en elke investeerder zal zijn investering dienen te maken, uitsluitend op basis van de informatie zoals deze zal worden opgenomen in het prospectus dat algemeen verkrijgbaar zal worden gesteld. Wanneer het prospectus algemeen verkrijgbaar zal worden gesteld, zal het prospectus gratis verkrijgbaar zijn ten kantore van de vennootschap of via de website van Euronext Amsterdam (alleen voor Nederlandse ingezetenen).

Deze aankondiging vormt geen aanbod tot de koop van effecten in de Verenigde Staten. De in deze aankondiging genoemde effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten of aan of ten behoeve van personen in de Verenigde Staten (zoals gedefinieerd in Regulation S volgens de U.S. Securities Act of 1933, als gewijzigd (de "Securities Act")), tenzij deze zijn geregistreerd ingevolge de Securities Act of zijn vrijgesteld van registratie ingevolge enige uitzonderingsbepaling daarop. De aanbieder van deze effecten heeft geen van deze effecten als zodanig geregistreerd en is niet van plan een openbaar aanbod tot de koop van effecten te doen in de Verenigde Staten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL