Agfa HealthCare krijgt tweede fase van RIS/PACS-overeenkomst met het First Affiliated Hospital

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/06/2008 15:51
Uitbreiding toonaangevende RIS/PACS-oplossing naar beeldintensieve afdelingen en integratie in het bestaande ziekenhuisinformatiesysteem
Mortsel, België/Shanghai, China - 10 juni 2008 - 15:00 (CET)
Agfa HealthCare, een toonaangevende aanbieder van IT-gebaseerde oplossingen voor klinische workflows en diagnostische beeldvorming, maakt vandaag bekend dat het werd geselecteerd voor de implementatie van de tweede fase van het RIS/PACS-programma bij het First Affiliated Hospital van de China Medical University in China. De selectie komt er na een eerste succesvolle samenwerking met Agfa HealthCare voor de ontwikkeling en de invoering van het bestaande RIS/PACS systeem in het ziekenhuis in 2006. Het project moet het First Affiliated Hospital een stap dichter brengen bij een volledig digitale omgeving.

De nieuwe samenwerking met Agfa Healthcare die deze maand van start zal gaan, omvat een uitbreiding van het bestaande RIS/PACS-systeem zodat het ook voor de verschillende beeldintensieve afdelingen buiten de Radiologie, waaronder ook Trauma en Cardiologie kan worden gebruikt. In een laatste fase zal het hele RIS/PACS-systeem worden geïntegreerd in het Hospital Information System (HIS), zodat de diagnostische gegevens kunnen worden verspreid naar alle klinische afdelingen binnen het instituut. Bij de afronding van fase twee van de RIS/PACS-projecten zullen de clinici beschikken over een volledig overzicht van de beschikbare diagnostische gegevens en een geïntegreerd informatie- en technologieplatform dat op afstand kan worden geraadpleegd. Hierdoor kunnen de medische dienstverlening en de efficiëntie van het ziekenhuisbeheer worden geoptimaliseerd.

Het First Affiliated Hospital van de China Medical University, dat meer dan 100 jaar geleden werd opgericht, is een algemeen ziekenhuis met 1.500 bedden en ontvangt dagelijks gemiddeld meer dan 4.500 poliklinische patiënten. Het voerde als een van de eerste ziekenhuizen het Hospital Information System (HIS) in China in. In 2001 werd het Laboratory Information System (LIS) ingevoerd en werd de integratie met het HIS gerealiseerd. De afdeling Radiologie beschikt over 16 grote systemen voor digitale beeldvorming waarmee dagelijks zo'n 700 patiënten kunnen worden onderzocht.

"We kijken uit naar een langdurige relatie met het First Affiliated Hospital van de China Medical University, aangezien we hun ambitie steunen om te groeien naar een volledig digitale omgeving" zegt Paul Gooden, Agfa HealthCare General Manager Asia Pacific. "Als dit project voltooid is, zal het een belangrijk prestigeproject zijn dat de integratie van RIS/PACS in China onder de aandacht brengt en we zijn er trots op dat we een rol hebben gespeeld bij deze uitdagende onderneming."








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL