Nieuwe test voor blaaskanker van OncoMethylome toont uitstekende resultaten in klinische studie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/05/2008 08:03
Luik (België) - 29 Mei 2008, 8:00am MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) heeft vandaag bijkomende informatie vrijgegeven over een lopende klinische verificatiestudie van zijn test voor blaaskanker.
De nieuwe gegevens bevestigen het vermogen van deze niet-invasieve urinetest om blaaskanker in een vroege ontwikkelingsfase accuraat op te sporen;
De testprocedure werd met succes vereenvoudigd zonder de prestaties aan te tasten;
Een multicenter studie bewijst de hoge reproduceerbaarheid van de test.
De nieuwe bevindingen bij 197 bijkomende patiënten zijn statistisch consistent met de eerste tussentijdse gegevens. Ze tonen een verbetering van de prestaties van de test tot een sensitiviteit van 91 % en een specificiteit van 93 %. Dit betekent dat de test 91 % van de gevallen van blaaskanker en 93 % van de patiënten die negatief waren voor blaaskanker correct geïdentificeerd heeft. In dit deel van de klinische studie werden uitsluitend patiënten met blaaskanker in een vroege ontwikkelingsfase opgenomen, wat aantoont dat de test wel degelijk kanker in vroege ontwikkelingsfases kan opsporen, wanneer men de ziekte het best kan behandelen. Bovendien werd de test als gevolg van de studie vereenvoudigd door het aantal methylatiemerkers van 5 naar 3 te brengen, zonder de prestaties van de test in het gedrang te brengen.

Dr. Jim DiGuiseppi, CTO van OncoMethylome, geeft commentaar bij de nieuwe resultaten die vandaag op de Cancer Epigenetics Conference in Boston, VS, werden voorgesteld. "De niet-invasieve moleculaire diagnostische test van OncoMethylome Sciences blijft uitstekend presteren. Wij zijn erg blij dat deze test nog betere resultaten geeft dan de al schitterende tussentijdse bevindingen die wij vorig jaar konden vrijgeven. Wij organiseren nu grotere validatie studies en zullen gesprekken met mogelijke commerciële partners beginnen."

Elk jaar wordt in de VS en de EU bij meer dan 160.000 mannen en vrouwen blaaskanker vastgesteld en leidt de ziekte tot circa 48.000 overlijdens. Vandaag gebruikt men de microscopische analyse van urine (cytologie) en een invasief onderzoek van de blaas (cystoscopie) om kanker op te sporen bij patiënten met een hoog risico, zoals mensen met bloed in de urine of een geschiedenis van blaaskanker. Cytologie, waarbij meer dan 50 % van de kankers kan gemist worden, heeft een erg lage sensitiviteit tijdens de eerste fase van de ziekte. Daarom gebruikt men vaak invasieve, dure cystoscopie om blaaskanker vast te stellen of uit te sluiten. OncoMethylome ontwikkelt een sensitieve, specifieke en niet-invasieve urinetest voor de opsporing van blaaskanker.

Om dit persbericht als een pdf te downloaden, klikt u hier: Press Release PDF.

Om de op de Cancer Epigenetics Conference gepresenteerde poster te downloaden, klikt u hier: Scientific Poster PDF.

Over OncoMethylome Sciences
OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.

OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott, de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS).

OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL