Bausch & Lomb en Galapagos tekenen samenwerkingsovereenkomst op gebied van oogziektes

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/04/2008 16:44
Rochester, VS en Mechelen, België; 10 april 2008 - Bausch & Lomb, een vooraanstaand bedrijf op gebied van oogzorg producten, en Galapagos NV (Euronext: GLPG), hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij Bausch & Lomb de exclusieve optie krijgt om een aantal Galapagos-moleculen te selecteren en verder te ontwikkelen tot medicijnen voor toepassing bij oogziektes.

"Door de overeenkomst krijgt Bausch & Lomb toegang tot een groep chemische stoffen die tot uitestekende kandidaat-medicijnen kunnen leiden," aldus Dr. Praveen Tyle, wetenschappelijk directeur bij Bausch & Lomb. "De betreffende stoffen laten zeer gunstige eigenschappen zien, zowel in het lab als in proeven met oogziektes, en wij zijn van plan om deze stoffen tot nieuwe medicijnen te ontwikkelen, gebruik makend van onze eigen expertise op gebied van oogziektes."

"Wij zijn blij met de overeenkomst met Bausch & Lomb als vooraanstaand bedrijf voor de ontwikkeling van behandelingen tegen oogziektes. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om bepaalde door ons ontwikkelde stoffen te gelde te maken in een toepassingsgebied waar we zelf niet aktief zijn," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Bausch & Lomb gaat zowel de pre-klinische als de klinische ontwikkeling van de geselecteerde stoffen bij oogziektes voor haar rekening nemen. Galapagos ontvangt $400.000 (€255.000) in cash als upfront betaling, plus betalingen voor eventuele research ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van de stoffen op oogheelkundig gebied. Verder kan Galapagos succesbetalingen tegemoet zien. Afhankelijk van het succes bij de ontwikkeling en commercialisatie van de stoffen, kan de totale waarde van de betalingen oplopen tot meer dan $50 miljoen (€32 miljoen), plus royalty's op de productverkopen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL