Nederlandse bedrijven kwetsbaar voor overnames.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2008 15:52
Nederlandse bedrijven zijn door de lage waarderingen bijzonder kwetsbaar geworden voor overnames.
Dat zagen wij aan de ABN AMRO bank. Nog steeds vinden wij het jammer dat dit bedrijf is opgesplitst en Groenink, kan de woorden die onze vertegenwoordiger in de BAVA van 20 sept. 2007 zei, in zijn zak steken.
Daar waren wij als enige in de aanval tegen de Heer Groeninks zijn beleid in de afgelopen 7/8 jaar. Hij had na 3 jaar zijn "biezen" moeten pakken en dan had de bank nu nog als zelfstandige bank gedraaid. Groenink was niet de man die de bank kon leiden en daardoor bleef de koers van het aandeel zwaar achter.
Gevolg, een overname!
Veel CEO 's zullen dit overname beeld nu ook hebben van hun bedrijven, een mogelijkheid "overgenomen" worden en wat dan.
Beschermingsconstructies invoeren of iets degelijk. Zou zo gek nog niet zijn.
Daarom was het idee van de DSM topman Peter Elverding, een loyaliteitsdividend invoeren best goed. En wij van de redactie hopen dat dit idee algemeen goed gaat worden.
Waarom staan wij er achter?
Kijk eens welke toestanden er nu zijn, bijvoorbeeld Econosto.
Daar hebben de toen zittende CEO en toezichthouders in de eind jaren negentig hun stok te ver gezet en daar is het een en ander gebeurd. Er kwam een nieuw management en de heer C. Knol (Oud bestuurder Geveke) als voorzitter en stuurman (inschatting. XEA.nl) en toen is Econosto weer in de juiste richting gekomen. Nu wordt het van de beurs afgehaald door de Rabo dochter "de Gilde", de manier waarop ad EUR 7,25 is een zoethouder.Wie plukken de vruchten van het “geduld”? Niet de lange termijn aandeelhouders. Er zou weer dividend betaald gaan worden en dat zit nu in de overname prijs van EUR 7,25
Had daar een andere dividendbeleid geweest, had het wel anders gegaan. Nu krijgen de trouwe aandeelhouders minder dan hun geïnvesteerde geld/kapitaal terug. Je zou Econosto maar in 1999 of in 2000 gekocht hebben, in aug. 1999 stond daar wel EUR 12,80
Daarom zouden trouwe aandeelhouders ook meer dividend toekomen en bij een overname een betere bieding en niet een "eenheidsprijs" die nu meestal betaald wordt. Ook zouden de Nederlandse pensioenfondsen meer in Eigen land moeten beleggen en niet, zoals nu, gelden onttrekken op de Nederlandse beurs en elders beleggen.
Dit zou door het loyaliteitsdividend dan ook minder zijn/gebeuren. De lange termijn beleggers belonen is een goede zaak en verdiend navolging.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL