Galapagos verlengt samenwerking met Lilly uit op het gebied van hormoon-receptoren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/01/2008 08:07
Mechelen, Belgiƫ, 14 januari 2008 - Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG) kondigt aan dat Eli Lilly and Company (NYSE:LLY) de drug discovery overeenkomst met Galapagos' service divisie BioFocus DPI tot eind 2008 heeft verlengd. BioFocus DPI zal door Lilly aangeleverde moleculen screenen in een aantal testsystemen met als doel de meest actieve stoffen te identificeren. Hiermee kan Lilly een selectie maken voor haar onderzoeksprogramma op gebied van hormoon-receptoren. De waarde van de verlenging van het contract voor Galapagos is ruim $1,2 miljoen.

De verlenging van de overeenkomst bouwt voort op de succesvolle samenwerking die in maart 2005 begon. BioFocus DPI werkt samen met Lilly bij het zoeken naar nieuwe stoffen die binden aan zgn. hormoon-receptoren. Deze receptoren vormen een belangrijke klasse eiwitten die specifieke DNA-volgordes kunnen herkennen, en daarbij als "aan/uit schakelaar" fungeren bij ontwikkeling en differentiatie van huid, botten en gedragscentra in de hersenen, en tevens een rol spelen bij de regulering van voortplantingsweefsel. Door deze overeenkomst heeft Lilly toegang tot BioFocus DPI's expertise in screening en biologie, om daarmee stoffen te vinden die aan de hormoon-receptoren kunnen binden.

De vandaag aangekondigde uitbreiding van het contract staat los van de grote samenwerking met Lilly op gebied van osteoporose, die Galapagos op 19 december 2007 aankondigde. Binnen die overeenkomst gaat Galapagos nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van botontkalking ontwikkelen, met als doel succesvolle klinische fase IIa, het zogenaamde Proof of Concept.

"Wij zijn blij met onze relatie met Lilly, zowel in onze drug discovery divisie alsook in onze service-divisie," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "De verlenging van de overeenkomst laat zien dat BioFocus DPI succesvol is in de samenwerkingen met grote farmabedrijven."

Over Galapagos
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, Londen AiM: GLPG) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten. Galapagos' service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 460 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, Belgiƫ. Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL