Vastgoedbevak Intervest Offices verwerft bestaande semi-industriële gebouwen en...

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/12/2007 17:53
Antwerpen, 5 december 2007
Vastgoedbevak Intervest Offices verwerft het huidige operationele hoofdgebouw van Siemens gelegen langsheen de Atealaan in Herentals en sluit een kaderovereenkomst voor de verwerving van de aangrenzende braakliggende grondpercelen langsheen de autosnelweg E313. Deze percelen zijn bedoeld voor de toekomstige ontwikkeling van 40.000 m² logistieke gebouwen, die door Intervest Offices zullen worden gerealiseerd in twee fasen vanaf begin 2008.

Intervest Offices verwerft door beide transacties 14 hectare van de Siemens-site die een totale oppervlakte van 18 hectare beslaat. Op het gedeelte van de site dat Intervest Offices niet verwerft, zijn onder meer nieuwe kantoren van Siemens-Nokia Networks opgericht.

De verwerving van het bestaande Siemens gebouw omvat 1.549 m² kantoorruimte en 23.431 m² ruimte voor multifunctioneel gebruik (gelegen op een totale grondoppervlakte van 79.767 m²). Deze verwerving omvat de aankoop van de aandelen van nv Nieuw Temse Recycling. De economische overdracht vindt plaats per 30 november 2007. Met de verkopers is bovendien een beheersovereenkomst afgesloten waarbij Intervest Offices tot 31 december 2010 een vast huurinkomen geniet van euro 500.000 per jaar. Bij afloop van deze beheersovereenkomst bestaan er twee opties: afbraak van het gebouw voor de herontwikkeling naar een nieuw en groter distributiecentrum van circa 40.000 m² of verdere optimalisatie van het huidige gebouw en wederverhuur.

De kaderovereenkomst tot verwerving van de logistieke ontwikkeling betreft in een eerste fase de bouw van 20.000 m² (2 units van 10.000m²). De oplevering is momenteel voorzien tegen augustus 2008. Dit gedeelte van de transactie omvat de aankoop van de aandelen van nv Edicorp, voorzien na oplevering van het logistieke object. De economische overdracht van het gebouw en de volledige grond (62.335 m²) zal plaats vinden bij verwerving van de aandelen. Intervest Offices bekomt na de aandelenoverdracht een huurgarantie gedurende één jaar aan marktconforme voorwaarden.

In een later stadium kan Intervest Offices op dit terrein bijkomend over gaan tot de verdere ontwikkeling van 20.000 m² logistieke gebouwen voor eigen rekening (2 units van 10.000 m²).

De investeringswaarde van de transactie bedraagt circa euro 8 miljoen voor de verwerving van het bestaande gebouw (wat lager is dan de taxatiewaarde door de onafhankelijke vastgoedschatter bepaald) en euro 15 miljoen voor de eerste fase van de logistieke ontwikkeling. De transactie draagt onmiddellijk bij tot het operationeel resultaat van 2007. Het netto aanvangsrendement na volledige ontwikkeling van de logistieke site zal circa 7% bedragen.

Het op te richten gebouw beantwoordt aan alle kenmerken van een state of the art distributiecentrum. De logistieke ontwikkeling zal worden uitgevoerd door bouwbedrijf Cordeel, gespecialiseerd in industriebouw.

"Met deze acquisitie verwerft Intervest Offices een schitterend gelegen site op één van de belangrijke logistieke corridors in België, naast de oprit van de E313 en met zichtlocatie. Deze acquisitie levert een optimale verhouding risico/rendement door de combinatie van de zekerheid van de directe huurinkomsten enerzijds en anderzijds het ontwikkelingspotentieel op termijn" aldus ceo Jean-Paul Sols.


Noot aan de redactie: voor meer informatie gelieve contact op te nemen met:
INTERVEST OFFICES NV, Jean-Paul Sols - CEO tel: + 32 3 287 67 87, www.intervest.be




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL