Intervest Retail verwerft portefeuille Heytens winkels

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/11/2007 18:01
Vastgoedbevak Intervest Retail heeft de volledige controle verworven over de vastgoedvennootschap Pegasus nv, eigenaar van een portefeuille van baanwinkels die voornamelijk verhuurd zijn aan de interieurdecoratie specialist Decor Heytens.

De verworven portefeuille bestaat uit 21 baanwinkels met een bezettingsgraad van 100%. De portefeuille heeft een reële waarde van € 19 miljoen en een investeringswaarde van € 19,5 miljoen. Vertrekkende van de investeringswaarde tbv. € 19,5 miljoen werd de verkoopprijs van de aandelen finaal vastgelegd op € 13 miljoen.

De baanwinkels genereren een bruto aanvangshuurinkomen van circa € 1,3 miljoen op jaarbasis en leveren de bevak een netto aanvangsrendement van 5,8 %.

De 21 verworven baanwinkels liggen geografisch verspreid over geheel België en hebben een prima commerciële ligging voornamelijk in retailparken. In totaliteit beslaat de verhuurbare oppervlakte 17.351 m². Alle winkels zijn volledig verhuurd en dit aan marktconforme huurprijzen. De gemiddelde resterende duurtijd van de contracten in de portefeuille is 6,8 jaar. Circa 75 % van de winkels worden gehuurd door Decor Heytens, de overige winkels zijn verhuurd aan Shoe Discount, Eldi, Baby 2000, Rév Interieur en Intermatelas.

De verkoper is de Europese vastgoedmaatschappij Euroinvest (Luxembourg 2) Sarl.

Net zoals bij de verkoop van het outlet center "Factory Shopping Messancy" van Intervest Retail heeft ook bij deze transactie Cushman & Wakefield de makelaarsfunctie waargenomen.

Jean-Paul Sols, CEO Intervest Retail: "Met deze investering versterkt Intervest Retail haar positie als grootste vastgoedbevak op het gebied van Belgisch commercieel vastgoed. De positieve evolutie op de Belgische huurmarkt zal in de toekomst resulteren in een huurgroei in deze portefeuille. De aankoop draagt bovendien onmiddellijk bij aan de nettohuurstroom en het operationeel resultaat van de bevak."


Antwerpen, 21 november 2007

Noot aan de redactie: voor meer informatie gelieve contact op te nemen met:
INTERVEST RETAIL NV, Jean-Paul Sols - CEO tel: +32 3 287 67 87; www.intervest.be



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL