Simac, Applicatie van het Jaar voor CBR

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/10/2007 09:34
Simac Datacollect is al sinds jaar en dag leverancier voor het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) als het gaat om systemen voor het optisch lezen van formulieren en documenten. Deze relatie dateert van de tachtiger jaren, toen we startten met de levering van OMR-lezers (Optical Mark Reading) voor het verwerken van de uitslagformulieren voor de Verklaringen van rijvaardigheid.

Met de komst van nieuwe technieken en software is het CBR in de jaren ’90 overgestapt naar image scanners met daaraan gekoppeld de software van TeleForm. Sinds begin 2006 worden de meeste examenuitslagen online verwerkt met behulp van PDA's, maar er worden ook nog steeds uitslagformulieren verwerkt met TeleForm. Dit gebeurt o.a. door de divisie CCV (chauffeurs- en beroepsexamens) en bij de theorie-examens van de divisie luchtvaartexamens.

VIP Applicatie van het Jaar 2006
Inmiddels zijn binnen het CBR ook andere projecten opgestart waarbij het scannen van documenten een belangrijk onderdeel is. Een van deze projecten is ‘MOVE’, dat de VIP Applicatie van het Jaar 2006 heeft gewonnen. Deze applicatie zorgt voor de volledige aansturing en afhandeling van de ruim 18.000 vorderingsprocedures die de divisie jaarlijks opstart tegen bestuurders die de politie wegens onverantwoord rijgedrag heeft aangehouden. Hierbij wordt TeleForm in combinatie met een Canon-scanner gebruikt voor het inscannen van de binnenkomende correspondentie.

Workflowsystemen en digitale archieven
Naast het scannen van formulieren kan TeleForm ook goed ingezet worden als een capture oplossing om documenten te digitaliseren en door te geven aan workflowsystemen en digitale archieven. Met behulp van TeleForm worden de binnenkomende stukken gerangschikt en geïndexeerd. Vervolgens worden de gescande stukken doorgezet naar de ‘MOVE’-applicatie.

Eigenschappen van TeleForm
Met TeleForm kunnen documenten eenvoudig worden gerouteerd naar verschillende standaardoplossingen zoals Alchemy, Hummingbird, Documentum, Filenet en OpenText Livelink.
Eigenschappen van TeleForm zijn onder andere dat het beschikt over:

scanner support;
beeldverbetering;
een goede gebruikersinterface;
documentherkenning en
ondersteuning van VBA.
Deze eigenschappen maken dat TeleForm snel en goed aan te sluiten is op verschillende digitale archieven en workflowsystemen. De scans worden door TeleForm opgeschoond en kunnen in TeleForm worden geïndexeerd. TeleForm slaat dan de documenten op in het archief als tif-, jpg- of pdf-bestand.

Andere toepassingen
Ook kunt u TeleForm Intelligent Document Recognition gebruiken om niet-gestructureerde documenten te classificeren en automatisch te indexeren. Oplossingen met TeleForm zijn schaalbaar van desktop tot enterprise. U betaalt bovendien niet per pagina of volume, u haalt dus meer uit uw investering door TeleForm breed in te zetten.

Nieuw project
Op dit moment loopt binnen het CBR een nieuw project, ‘SCOOP!’, waarbij TeleForm wordt ingezet voor het scannen en verwerken van de ‘Eigen Verklaringen’. Deze verklaringen worden gebruikt om te bepalen of iemand medisch geschikt is voor verkeersdeelname. Ook de overige correspondentie met betrekking tot de beoordeling van de rijgeschiktheid wordt op dezelfde wijze gescand en verwerkt.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL