Middelgrote spelers doen het goed in outsourcing, o.a. Simac.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/02/2007 14:35
Automatisering Gids heeft een onderzoek gedaan naar uitbesteding van beheer. In 2006 steeg opnieuw het aantal deals op het gebied van outsourcing in Nederland. Hierbij valt op dat vooral de middelgrote spelers aan vraag en aanbodzijde debet zijn aan deze ontwikkeling. Ook Simac deed het uitstekend! Van de in totaal 86 nieuwe managed services deals rapporteerde Simac er maar liefst negen!

De stijging is 17 procent ten opzicht van het jaar ervoor. Outsourcing is hierdoor niet langer meer een spel voor alleen grote ondernemingen. Het blijkt juist dat middelgrote bedrijven het liefste in zee gaan met leveranciers die niet al te veel groter zijn dan zij zelf. Hiermee geven kleinere spelers grotere bedrijven het nakijken.

Inspelen op specifieke wensen
Simac speelt in op de specifieke wensen van bedrijven, die liever een grote klant zijn bij een middelgrote aanbieder dan een kleine klant bij een grote dienstverlener. Verder komt de verschuiving ook door de technische ontwikkelingen. Het concept van utility computing op basis van gevirtualiseerde opslag en processorgrids lijkt in 2006 te zijn doorbroken.

Groeitrend zet door
Automatisering Gids concludeert dat de groeitrend zal doorzetten de komende jaren. Wat tegenwoordig blijkt is dat een verlenging niet vanzelfsprekend naar de bestaande dienstverlener gaat. Ongeveer 90% van de bedrijven stapt over naar een concurrent. Dit betekent dat een aantal grote partijen, die al wat langer actief zijn met outsourcing, flinke concurrentie zullen krijgen en hun relaties hebben te verdedigen tegen kapers op de kust.

In 2006 werden in Nederland ruim 15 procent meer managedservicesdeals
gesloten dan een jaar daarvoor. Dat blijkt uit tellingen van AG. De gemiddelde omvang (‘runrate’) van de deals nam met ongeveer 12 procent af, van 26 miljoen
euro per jaar in 2005 naar 23 miljoen in 2006. Dat gegeven weerspiegelt twee los van elkaar optredende tendenzen. Enerzijds kozen grote opdrachtgevers vaker
voor multivendorsourcing, waarbij meerdere kleine kavels aan verschillende
dienstverleners worden gegund. Anderzijds waren er in 2006 duidelijk meer kleine en middelgrote opdrachtgevers die zich aan managed services waagden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL