Publicatie jaarcijfers 2020 Royal Delft Group

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/03/2021 08:51
Beperkt verlies ondanks minder bezoekers
De omzet van Royal Delft Group in het boekjaar 2020 daalde met 45% (2019: 26% stijging). Deze omzetdaling betreft voornamelijk de daling van de omzet bij Royal Delft als gevolg van de coronapandemie.
Het nettoverlies is beperkt gebleven. Dit komt met name door de stabiele huurbaten uit de vastgoedbeleggingen en de subsidiebaten van de NOW en TVL.
Henk Schouten, CEO: “Het afgelopen jaar heeft de coronapandemie een enorme invloed gehad op de resultaten van Royal Delft Group. Door de daling van de bezoekersaantallen heeft vooral Royal Delft hiervan nadeel ondervonden. Vanaf maart 2020 zijn de inkomsten uit toeristische activiteiten vrijwel stil komen te staan. Naast de gevolgen van de pandemie voor Royal Delft stond 2020 in het teken van de sluiting van de vestiging in Leerdam. De afwikkeling van de sluiting heeft invloed op het groepsresultaat. Gelukkig heeft de pandemie geen nadelige invloed gehad op de vastgoedactiviteiten. Samen met de ondersteuning vanuit de overheid kon zo het geconsolideerde nettoverlies op voortgezette activiteiten beperkt blijven".

Omzet, EBITDA en nettoresultaat
Totaal in duizenden euro
2020 2019
Voortgezette activiteiten
Netto omzet 3.907 7.132
Overige bedrijfsopbrengsten 1.601 0
EBITDA 744 2.837
Bedrijfsresultaat -9 2.066
Nettoresultaat (na belasting) voortgezette activiteiten -208 1.388
Beëindigde activiteiten (vestiging Leerdam)
Nettoresultaat (na belasting) beëindigde activiteiten -506 -577
Nettoresultaat (na belasting) totaal -714 811
Per aandeel in euro’s
Nettoresultaat toegerekend aan de aandeelhouders -0,80 0,81

De volledige jaarlijkse verslaggeving is beschikbaar gesteld via www.royaldelftgroup.com onder "Investor Relations".

Solvabiliteit
De verhouding van het eigen vermogen tot het groepsvermogen is iets gestegen van 55,8% eind 2019 tot 56,4% eind 2020. De financiële positie is in de optiek van Royal Delft Group onverkort sterk.

2021
Het merk Royal Leerdam Crystal blijven we ondersteunen. Komende jaren zullen we naast de Oranjevaasjes ook werken aan de collectie Copiervazen. Met de afgeslankte organisatie, gecombineerd met winstgevende vastgoedactiviteiten en een langzaam aantrekkende toeristische markt, zijn we positief over de verbetering van de resultaten voor 2021.

De te verwachten vooruitzichten van de coronapandemie zijn nog steeds onzeker, Royal Delft Group zal daarom ook in 2021 zeer kritisch blijven op kosten en investeringsuitgaven en overweegt om ook in 2021 gebruik te maken van ondersteunende subsidiebronnen. Daarentegen zorgt de huidige liquiditeitspositie van Royal Delft Group ervoor dat de financiering tot 2023 gewaarborgd is.

Commissarissen
De heer H.R. Kranenberg heeft te kennen gegeven tijdens de aankomende algemene vergadering van aandeelhouders op 18 mei 2021 zijn functie als commissaris, gezien zijn leeftijd, te zullen neerleggen. De heer Kranenberg is sinds 18 mei 2016 verbonden als commissaris aan de vennootschap.
Royal Delft Group is voornemens om tijdens deze vergadering de heer W.W.J.T. Broekman voor te dragen als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Broekman is momenteel werkzaam als Managing Director bij Boron Management B.V.. Met de wisseling in de samenstelling van commissarissen blijft de Raad goed vertegenwoordigd op financieel gebied.

Over Royal Delft Group
Royal Delft Group, bekend als een van de oudste beursgenoteerde ondernemingen in Amsterdam onder de naam N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, is actief met drie bedrijfsonderdelen:

Royal Delft
B.V. Delftsch Aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles Anno 1653”, voorheen Joost Thooft en Labouchere (Royal Delft), is de toonaangevende producent van handbeschilderd Delfts Blauw. De productielocatie in Delft is tevens een toeristische attractie. Ruim 140.000 bezoekers vanuit de hele wereld brengen jaarlijks een bezoek aan de Royal Delft Experience.

Royal Leerdam Crystal
Al sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal geheel volgens traditie de beroemde Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen binnen het Koninklijk Huis of van landsbelang. De Oranjevaasjes worden met de hand gevormd en met de mond geblazen en kennen een grote schare fans, liefhebbers en verzamelaars van (glas)kunst en design. Per 1 september 2020 is de locatie in Leerdam gesloten. Vanuit Royal Delft vinden er activiteiten plaats om het merk Royal Leerdam Crystal onder de aandacht te brengen.

Royal Delft Vastgoed
Royal Delft Vastgoed richt zich sinds 2018 op het beheer en de exploitatie van vastgoedobjecten. De opbrengsten uit deze activiteiten worden aangewend ter ondersteuning van Royal Delft.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL