Stichting Zorgspectrum voert zorginformatiesysteem Q-Zorg in (Qurius)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/09/2006 14:16
Stichting Zorgspectrum - aanbieder van zorg, wonen en welzijn in Nieuwegein en omstreken - gaat een integraal bedrijfsysteem invoeren: Q-Zorg, het zorginformatiesysteem van Qurius. Met Q-Zorg kan Stichting Zorgspectrum beschikken over betrouwbare managementinformatie. Ook kan de zorgaanbieder voldoen aan de eisen met betrekking tot prestatiegerichte bekostiging en vraaggestuurde planning. Datzelfde geldt voor de eisen die de Kaderregeling AO/IC aan zorgaanbieders stelt, zoals het aantonen van de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de facturatie.



“Stichting Zorgspectrum is in 2004 als één van de vier voorbeeldinstellingen in Nederland op verzoek van brancheorganisatie Arcares gestart met prestatiegerichte bekostiging. Daardoor hebben we waardevol inzicht verkregen in de kenmerken van ons toekomstig zorginformatiesysteem. Vervolgens hebben we een intensieve pakketselectie doorlopen. Daarbij kwam Q-Zorg naar voren als het sterkste alternatief voor ondersteuning van de transitie van een taakgerichte naar procesgestuurde organisatie en vooral ook als een toekomstvaste oplossing”, aldus Werner Schmidt, informatiemanager Stichting Zorgspectrum.

“Q-Zorg was de enige oplossing die zowel het cliëntrelatiebeheer en het zorgadministratieproces als de zorginhoudelijke processen ondersteunt in één database. Dit biedt grip en zicht op het gehele cliëntproces: vanaf het eerste contact met een potentiële cliënt tot de registratie, planning en het in zorg nemen van de cliënt alsook de productieregistratie en de verantwoording van de geleverde zorg.”



Bedrijfsbrede automatisering in de zorg

Qurius heeft Q-Zorg ontwikkeld om in te spelen op de behoefte aan geïntegreerde automatisering bij AWBZ-instellingen. Aan de basis staat Microsoft Dynamics NAV (Navision), aangevuld met functionaliteit voor o.a. cliëntenregistratie, het elektronisch zorgdossier, capaciteit- en dienstroosterplanning en managementrapportages. Het gevolg is een Nederlandse IT-oplossing met de compleetheid van ‘grote’ ERP-systemen, maar dan passend bij de uitdagingen en budgetten in de zorg. Alle relevante gegevens worden tijdens het werkproces – gecontroleerd en geverifieerd - opgenomen in het betreffende Elektronisch Cliënt Dossier. Na de introductie in januari 2005 zijn verschillende zorgaanbieders overgestapt naar dit geïntegreerde systeem. In mei jl. werd Q-Zorg als eerste IT-oplossing gecertificeerd voor de Kaderregeling AO/IC.



Stichting Stichting Zorgspectrum

Met ruim 1.000 medewerkers levert Stichting Zorgspectrum een breed zorgaanbod, van zorg en diensten aan zelfstandig wonende ouderen tot complexe multidisciplinaire zorg en behandeling in een verpleeghuis. Een van de doelstellingen is het realiseren van wonen met privacy met kwalitatief goede huisvesting in een sociaal veilige omgeving. Stichting Zorgspectrum levert zijn diensten vanuit twee verpleeghuizen en vier woonzorgcentra in Nieuwegein, Houten en Vianen. Meer informatie is beschikbaar via www.Stichting Zorgspectrum.nl.

Reactie van XEA.nl
Dat de koers van het aandeel er weinig op doet begrijpen wij niet. Je zou zeggen, steeds meer klanten, dat zal inkomsten gaan brengen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL