IBN-groep kiest geïntegreerd platform van Qurius voor betere informatievoorziening

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/01/2009 07:07
IBN-groep, een zakelijk dienstverlener die zich inzet om mensen met een beperking aan betaald werk te helpen, heeft Qurius geselecteerd voor de implementatie van een nieuw IT-platform. Na een Europese aanbesteding bleek Qurius de meest geschikte partij om een nieuw ERP en CRM-systeem te implementeren bij de sociale werkvoorziener. Met deze oplossing, een combinatie van Microsoft Dynamics NAV en CRM, haalt de IBN-groep een geïntegreerd managementinformatiesysteem in huis.

De IBN-groep heeft als missie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar betaald werk te brengen. Hiervoor heeft de IBN-groep een breed aanbod van producten en diensten ter beschikking, verdeeld over de bedrijven Arbeidsintegratie, Facilitair en Productie. Om alle opdrachtgevers tijdig en professioneel van informatie te voorzien, ontstond de noodzaak een geïntegreerd informatiesysteem te creëren.

"Afgelopen jaar werkten ruim 3500 mensen via de IBN-groep", zegt Leonard Steetsel, directeur IBN arbeidsintegratie. "In 2008 leidde dat tot een omzet van 100 miljoen euro. Dat vraagt om een snelle en accurate informatievoorziening naar de verschillende opdrachtgevers. In het oude IT-netwerk, dat bestond uit diverse applicaties die onafhankelijk opereerden, nam het genereren van managementrapportages veel tijd in beslag. Met dit geïntegreerde platform kunnen we sneller en beter reageren naar onze stakeholders."

De IBN-groep heeft een Europese aanbesteding geschreven voor dit project. Men zocht een centraal systeem dat alle applicaties volledig integreert. "Qurius biedt met Microsoft Dynamics NAV en CRM een complete oplossing, die ook goed te behappen is", aldus Steetsel. "Naast een passende oplossing zochten we ook een betrouwbare partner met ervaring in de sociale werkvoorzieningbranche. Met Qurius hebben we een solide partij in huis gehaald, waarmee we in goede samenwerking dit project gaan uitvoeren."

Inmiddels zijn de programmamanagers aangesteld, die samen met een projectmanager van Qurius het traject vormgeven. De eerste stap is het vertalen van de blauwdrukken, die de IBN-groep zelf heeft opgesteld, naar een technisch ontwerp. Vervolgens wordt de implementatie eerst in een schaduwomgeving uitvoerig getest, voordat het systeem begin volgend jaar direct live gaat. Qurius leidt de key users op, zodat ze het platform zelf kunnen onderhouden. "Op ons wensenlijstje staan nog SharePoint en een BI-oplossing. Tijdens de implementatie houden we hier alvast rekening mee, zodat uitbreiding van het platform in de toekomst snel gerealiseerd kunnen worden", sluit Steetsel af.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL