Qurius realiseert centraal informatiesysteem bij Anker Stuy Verven met Microsoft-platform

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/08/2008 18:01
Anker Stuy Verven, verfproducent en -leverancier, heeft recent gekozen voor Microsoft Dynamics NAV in combinatie met het branchespecifieke Q-SPI (Solution for Proces Industrie) als bedrijfsbreed informatiesysteem. Anker Stuy Verven stapt met deze keuze bewust over op één integraal informatiesysteem voor de ondersteuning van alle administratieve bedrijfsprocessen. De verfleverancier verwacht een betere orderverwerking en snellere levertijden met de nieuwe oplossing te realiseren.

Transparant informatiesysteem
Anker Stuy Verven krijgt met Microsoft Dynamics NAV/Q-SPI de beschikking over één informatiesysteem voor standaard en branchegerichte processen. Door de centrale opslag van gegevens over bijvoorbeeld producten, leveringen en orders krijgt het bedrijf integraal inzicht in al zijn bedrijfsactiviteiten. Hierdoor kan de verfleverancier zich beter onderscheiden in de markt. John Stuy, directeur Anker Stuy Verven: “Ons informatiesysteem wordt een stuk transparanter, waardoor we meer inzicht krijgen in de vraag naar onze producten. De nieuwe oplossing maakt ons ordertraject van begin tot eind inzichtelijk, wat leidt tot snellere levertijden.”

Ondersteuning 2-BV structuur
Anker Stuy Verven is niet alleen een productiebedrijf, maar ook een handelsbedrijf. Een gedeelte van de productie wordt verkocht aan het eigen handelsbedrijf. Deze 2-BV structuur wordt goed ondersteund door Q-SPI. De nieuwe oplossing maakt een dubbele orderinvoer in de verschillende BV’s overbodig en doet afstand van het dubbele artikelbestand. Dankzij de geïntegreerde aanpak worden gegevens nog maar eenmalig ingevoerd, wat volgens Stuy de grote kracht van het systeem is.

Aanvullende ondersteuning
Op de vraag waarom er voor Qurius gekozen is, antwoordt Stuy: “Qurius was goed in staat onze 2-BV structuur te ondersteunen. Daarnaast bood zij ons aanvullende ondersteuning in de vorm van Q-SPI. Dit systeem ondersteunt de activiteiten die voor onze branche belangrijk zijn, zoals formulebeheer, etikettering en kwaliteitszorg.”

Stuy wijst tevens op de gebruiksvriendelijkheid van de oplossing. “Het systeem is geschikt voor de hele organisatie, omdat het alle functiegebieden ondersteunt. Het resultaat is dat er meer wordt samengewerkt. In plaats van dat elke afdeling werkt met zijn eigen bestanden, werkt straks iedereen met dezelfde gegevens. Hierdoor komt er één doorlopend ordertraject.”

Stabiele basis
Anker Stuy Verven is een bedrijf in ontwikkeling. De nieuwe oplossing groeit mee. “Een voorbeeld is dat Q-SPI meegroeit met de wet- en regelgeving in onze branche. Deze vereist een duidelijke administratie van alle chemische stoffen. Voor ons is het dus heel belangrijk dat Q-SPI deze administratie ondersteunt. Met dit systeem hebben wij vertrouwen in de toekomst. Het vormt een stabiele basis waarop wij verder kunnen bouwen”, aldus Stuy.

Over enkele maanden vinden de eerste voorbereidingen voor de implementatie plaats. Vanaf januari 2009 wordt het systeem geïmplementeerd. De ingebruikname staat gepland voor medio 2009.

Over Anker Stuy Verven BV
Anker Stuy Verven BV is al jaren een vertrouwde naam in de sectoren utiliteit-/woningbouw en timmerindustrie en beschikt over een zeer geoutilleerde verffabriek. De jarenlange ervaring en strenge kwaliteitseisen die het bedrijf zichzelf oplegt bij iedere verfleverantie, liggen hieraan ten grondslag. Anker Stuy Verven bezit een eigen laboratorium, waar niet alleen de kwaliteit van de producten wordt gecontroleerd, maar waar specialisten ook continu bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe, minder milieubelastende producten. Meer informatie is beschikbaar op www.ankerstuy.nl

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL