Qurius kondigt intentie overname Spaanse Bindar aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/05/2008 08:05
23 mei 2008 -Qurius en het Spaanse IT-bedrijf Bíndar hebben een Letter of Intent getekend met betrekking tot de acquisitie van Bíndar door Qurius. Bíndar is één van de grootste Microsoft Dynamics partners in Spanje, opgericht in 1989, met ongeveer 80 werknemers en een hoofdkantoor gevestigd in Madrid. In 2007 had Bíndar een omzet van 5,9 miljoen. Door het aqcuireren van een gevestigde onderneming met een aanmerkelijke omvang, verbetert Qurius zijn schaalgrootte in Spanje, één van de belangrijkste landen van de multinationale organisatie.

"Door onze krachten te bundelen met Qurius ben ik verzekerd van een stabiele toekomstige basis voor mijn klanten en werknemers als onderdeel van mijn geplande opvolging," aldus Joaquin M. Alonso, Managing Director en eigenaar van Bíndar.

Nummer één Microsoft partner in Spanje
Qurius heeft al een sterke marktpositie in Spanje in Microsoft oplossingen en diensten. "Echter, door schaalvergroting kunnen we beter op de markt reageren en onze marges verbeteren," zegt Tom Stolk, Qurius director en verantwoordelijk voor de internationale operaties. "Bíndar levert in de basis dezelfde geïntegreerde bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft technologie als Qurius maar dankzij klanten in andere branches complementeren zij de Qurius business. Door beide bedrijven te combineren zal Qurius Spanje de absolute nummer één in de Spaanse markt worden."

Partijen streven ernaar de transactie op 1 september 2008 afgerond te hebben en zijn een overnameprijs overeengekomen van 6 maal de Earnings before Tax over 2008.

Bíndar S.A.
Bíndar, met zijn hoofdkwartier in Madrid en kantoren verspreid over het hele Iberisch schiereiland is één van de toonaangevende Microsoft Dynamics leveranciers in de Spaanstalige markt. Als de oudste Microsoft Dynamics NAV partner in Spanje, is Bíndar inmiddels meer dan 18 jaar actief op de Spaanse retailmarkt, waarin meer dan 500 implementaties zijn gerealiseerd. Dankzij een heldere klantfocus staat Bíndar nummer één op de Microsoft ranglijst van klanttevredenheid. Voor meer informatie, kijk op www.bindar.es

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 1.000 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 2.800 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en is onderdeel van de AScX-index. Op dit moment heeft Qurius 105.432.619 aandelen uitstaan. Qurius is in 2007 door Microsoft benoemd tot wereldwijd Microsoft Dynamics Partner of the Year. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.com.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL