Zorgcentrum Oldenhaghen kiest voor Q-Zorg van Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/03/2008 07:01
Veenendaal, 18 maart 2008 - Zorgcentrum Oldenhaghen uit Ommen heeft gekozen voor Q-Zorg van Qurius. Deze branchespecifieke automatiseringsoplossing voor de zorg is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Door de cliënt- en productieregistratie te verbinden aan het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier) krijgt Oldhenhagen de beschikking over één geïntegreerde totaaloplossing waarmee alle medewerkers van het zorgcentrum straks over dezelfde informatie beschikken. Vooral ten aanzien van het ECD is het erg belangrijk dat alle zorgverleners met dezelfde informatie werken.

De flexibiliteit van het pakket speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Q-Zorg. Rolf van Munster, Controller binnen Oldenhaghen, licht toe: “Het pakket biedt veel flexibiliteit, waardoor we gemakkelijk kunnen inspelen op de snelle ontwikkelingen in de zorg. Ook de gebruiksvriendelijkheid van het systeem speelde mee in het selectietraject. Het pakket heeft een herkenbare interface die op Outlook lijkt. In de nabije toekomst is het de bedoeling dat de zorgverleners uitgebreid met het systeem aan de slag gaan. Juist doordat er zoveel mensen mee gaan werken, is het een vereiste dat het systeem makkelijk toepasbaar en herkenbaar is en dat is nou net de kracht van Q-Zorg.”

Uit een shortlist van drie partijen is de keus uiteindelijk op Qurius gevallen. Dit met name vanwege het vertrouwen in Qurius en de toekomstvastheid van Q-Zorg. Daar waar de concurrerende leveranciers of pakketten geen zekerheid konden bieden voor continuïteit, biedt Q-Zorg dat, op basis van het Microsoftplatform, aantoonbaar wel. Rolf van Munster: “We willen nu iets neerleggen dat stabiel is voor de toekomst. Een systeem waarin voorlopig geen grote wijzigingen meer plaats hoeven te vinden. Dit bleek bij de belangrijkste andere softwareaanbieders wel het geval te zijn.”

Met het nieuwe systeem zal Oldenhaghen over betere stuurinformatie beschikken en een maximaal inzicht krijgen in de bedrijfsprocessen. Tevens ondersteunt het pakket de groeiambitie van Oldenhaghen. Bijkomend voordeel is dat de beheerlast van de IT-omgeving omlaag gaat, doordat Q-Zorg relatief eenvoudig is te beheren. De oplossing draagt eveneens bij aan de wijze waarop Oldenhaghen zich in de markt wil onderscheiden. Van Munster: “Vooral nu we aan de vooravond van een aantal belangrijke strategische keuzes staan, verwachten wij dat Q-Zorg ons hierin kan ondersteunen. Zo beperkt onze thuiszorg zich tot op heden tot de directe omgeving van Oldenhaghen, maar dat willen we gaan uitbreiden naar Ommen en omstreken. Dit betekent dat je je medewerkers daarin goed moet faciliteren en wij zijn ervan overtuigd dat dit met Q-Zorg kan.”

De implementatie van het systeem staat medio 2008 gepland. In de eerste helft van 2008 wil Oldenhaghen de module implementeren, de tweede helft van het jaar wordt gebruikt voor verdere uitrol in de organisatie, waaronder het ECD en tijdregistratiesysteem. Later dit jaar wordt onderzocht of ook de financiële module wordt ingezet.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL