Van Lanschot Kempen publiceert trading update derde kwartaal 2022

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/11/2022 08:33
Goede commerciële ontwikkeling
Het resultaat over het derde kwartaal van dit jaar was sterk en in lijn met de eerste twee kwartalen van dit jaar. De netto-instroom van vermogen binnen Private Clients is weer goed met € 0,4 miljard. Hiermee komt de totale netto-instroom van vermogen tot en met september 2022 uit op € 1,8 miljard. De dalende markten hebben er helaas wel voor gezorgd dat het totale toevertrouwde vermogen is gedaald naar € 115,3 miljard (van € 118,5 miljard per eind juni 2022).

Stabiele leningenportefeuille
De totale leningenportefeuille bedroeg € 9,1 miljard, waarvan het grootste deel Nederlandse woninghypotheken met een laag risicoprofiel (€ 6,7 miljard). Binnen deze hypothekenportefeuille zien we dit kwartaal minder oversluitingen van bestaande hypotheken en minder nieuwe hypotheken, in lijn met de dalende hypotheekmarkt in Nederland.

Mercier Vanderlinden
Vorig jaar hebben we de overname van een belang van 70% in de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden afgerond. Nu hebben we een mooie stap gezet in de integratie: de klanten van Mercier Vanderlinden maken sinds oktober gebruik van de depotbankfunctie van Van Lanschot Kempen.

Zeer sterke kapitaalpositie
Per eind september 2022 bedraagt onze CET 1-ratio 19,2%. De voorgenomen kapitaalteruggave van € 1,50 per aandeel is hier al in verwerkt. Ook na verwerking van deze teruggave blijft de kapitaalratio ruim boven onze doelstelling van 15% plus een buffer van 2,5% voor overnames.


lees verder op
https://www.vanlanschot.nl/nieuws/2022/van-lanschot-kempen-publiceert-q3-trading-update-2022



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL