Van Lanschot Kempen publiceert halfjaarcijfers 2021

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/08/2021 17:51
Nettowinst van € 58,3 miljoen
We hebben een zeer goed eerste halfjaar achter de rug. We hebben de mooie nettowinst te danken aan de hoge netto-instroom in vermogen onder beheer, dankzij het vertrouwen van onze klanten in ons en de positieve markten.

Toevertrouwd vermogen stijgt naar € 121,0 miljard, vermogen onder beheer naar € 104,2 miljard
Met € 2,4 miljard laat Private Clients weer een zeer sterke netto-instroom zien. Deze uitzonderlijk hoge netto-instroom is voor ons het bewijs dat onze persoonlijke advisering in combinatie met een goed productaanbod en moderne technologie werkt. We zien dat onze klanten steeds vaker voor ons kiezen als eerste partner voor al hun zaken op het gebied van wealth management en dat maakt ons trots.

We zijn verheugd dat we het partnership met Mercier Vanderlinden in België hebben kunnen aankondigen. We vergroten hiermee het vermogen onder beheer met € 3,8 miljard. Het partnership past uitstekend in onze strategie om als gespecialiseerde wealth manager een belangrijke speler te zijn in België.

Onze kredietportefeuille bedraagt € 8,7 miljard, waarvan het grootste deel bestaat uit Nederlandse woninghypotheken. We zien een zeer beperkt risico in onze kredietportefeuille en dat heeft ook geleid tot een vrijval van de kredietvoorziening van € 3,5 miljoen.

Sterke kapitaal- en liquiditeitspositie
Per juni 2021 bedraagt onze CET 1-ratio 21,9%; ruim meer dan onze doelstelling van 15-17%. Daarnaast is de liquiditeitspositie goed met een hoge liquiditeitsratio van 158,8%.

Het dividend over 2019 en het resterende dividend over 2020 van in totaal € 1,95 per aandeel staat nog steeds op onze balans gereserveerd voor onze aandeelhouders en is niet opgenomen in de kapitaalratio. De Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank hebben aangegeven dat de aanbeveling om geen dividend uit te keren vervalt per 1 oktober 2021. De € 1,95 per aandeel zullen we dan ook aan het begin van het vierde kwartaal uitkeren aan onze aandeelhouders.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL