Dico wordt wakker en doet overname in Italie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/01/2004 11:16
NV DICO International, Europees leverancier van slaapkamer­meubilair, heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de overname van JOCO Italia, een toonaangevende leverancier van slaapbanken. JOCO Italia heeft in 2003 een omzet behaald van ruim EUR 4 miljoen en verkoopt voornamelijk in Europa. Deze overname zal reeds in 2004 bijdragen aan de winst per aandeel van DICO.

JOCO Italia is leverancier van een moderne collectie slaapbanken. Deze collectie vormt een uitstekende aanvulling op het assortiment van DICO. De onderneming levert voornamelijk in Italië, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal en Nederland. DICO zal de JOCO Italia producten toevoegen aan haar eigen programma en deze verkopen via haar internationale distributienetwerk.

JOCO Italia heeft haar productie in onderdelen uitbesteed in China en Roemenië. De assemblage vindt nu plaats in Italië maar zal in het tweede kwartaal van dit jaar worden verplaatst naar Uden. Daar heeft DICO haar grootste productiefaciliteit. Door in Uden te assembleren stijgt de productiebijdrage en kan synergie in de logistiek worden gerealiseerd.

DICO neemt nu 75% van de aandelen in JOCO Italia over en krijgt een optie op het restant. Het management van JOCO Italia blijft minimaal nog drie jaar aan de onderneming verbonden. Het boekenonderzoek vindt op dit moment plaats. Het voornemen is om de transactie uiterlijk 31 maart a.s. af te ronden.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL