Arcadis helpt NAM met schoonmaken en ontmanteling van 28 gaswinlocaties in Noord-Nederland.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/08/2021 10:13
Arcadis de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, helpt Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) met de ontmanteling van 28 gaswinlocaties. Voorafgaand aan de ontmanteling onderzoeken de partijen of er herontwikkelingsmogelijkheden op deze locaties aanwezig zijn. Specifiek gaat het om mogelijkheden voor energie-hubs, om de energietransitie in de regio een impuls te geven. Dat maakte Arcadis dinsdag bekend.

Met het invullen van deze opdracht wordt gestart met de ontmanteling van de eerste gaswinlocaties. Arcadis, met partners REYM, Van Vliet Sloopwerken, Bork en Been Management Consulting, helpen NAM bij het veilig en verantwoord terugbrengen van deze locaties naar de oorspronkelijke staat, veelal landbouwgrond. Het betekent dat installaties moeten worden schoongemaakt, vervolgens worden gedemonteerd en opgeruimd. Als sluitstuk wordt de grond schoon opgeleverd.

Voorafgaand aan de ontmanteling wordt onderzocht of een deel van de locatie kan worden herontwikkeld. Zo kunnen waardevolle installaties mogelijk een tweede leven tegemoet zien binnen de energietransitie. Samen met de stakeholders (grondeigenaar, aanwonenden, dorpsverenigingen, lokale energiecorporaties, energiebedrijven, gemeenten en provincie) bestuderen we de mogelijkheden voor alternatieven. Te denken valt aan het realiseren van zonneparken, warmtenetten of grootschalige elektriciteitsopslag.

‘NAM en Arcadis doen al tientallen jaren zaken met elkaar’, aldus directeur Gert Kroon van Arcadis. ‘Ik ben er dan ook trots op dat wij deze tender hebben gewonnen en van NAM het vertrouwen hebben gekregen om deze belangrijke uitdaging op te pakken. Arcadis heeft duurzaamheid en energietransitie als speerpunten van haar strategische koers geformuleerd. Een onderzoek naar energie-hubs als alternatief voor de te ontmantelen gaswininstallaties past daar naadloos in. In de Groninger regio wordt hierdoor duurzame energie ontwikkeld en wij hoeven niet alle installaties volledig te ontmantelen, maar kunnen een deel ervan hergebruiken. Dat is winst voor iedereen.’

Einde berichtBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL