Arcadis maakt hitteplan voor gemeente Den Haag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/06/2021 08:18
De gemeente Den Haag bereidt zich voor op klimaatveranderingen. Mede om deze reden heeft advies- en ingenieursorganisatie Arcadis de opdracht gekregen om een hitteplan te maken voor de gemeente. Hiermee wil Den Haag ervoor zorgen dat kwetsbare groepen mensen beschermd worden tijdens een periode met hoge temperaturen om te voorkomen dat ze te maken krijgen met hitte-gerelateerde gezondheidsproblemen. Dat maakte Arcadis maandag bekend.

Het Haagse lokale hitteplan wil dat individuele verzorgers en professionals, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties tijdens een periode van hitte goed met hun achterban blijven communiceren over het tegengaan van hittegerelateerde gezondheidseffecten. Den Haag loopt hiermee voorop, want het ligt in de lijn der verwachting dat alle Nederlandse gemeentes op termijn een hitteplan opstellen om de effecten van deze klimaatveranderingen het hoofd te bieden.

De belangrijkste elementen in dit plan gaan onder meer over het beperken en aanpakken van hitte-gerelateerde gezondheids- en welzijnsproblemen naast het bevorderen van zelfredzaamheid en samenredzaamheid. Door het maken van goede afspraken tussen de gemeente en betrokken organisaties kunnen de partijen gestructureerd taken en activiteiten uitvoeren als Nationaal Hitteplan –door het RIVM- wordt geactiveerd. Denk bijvoorbeeld aan organisaties als bijvoorbeeld GGD, GHOR en het Rode Kruis.

‘De klimaatverandering gaat snel. Een zomerse dag die in het huidige klimaat eens per tien jaar voorkomt, komt in 2050 eens per vijf jaar voor. Dus ook wordt dan het Nationale Hitteplan steeds vaker actief’, aldus directeur Marjan den Braber van Arcadis. ‘De gemeente Den Haag neemt hier het voortouw en is één van de eerste gemeentelijke organisaties die een hitteplan maakt. De gemeente borgt de kwaliteit van het hitteplan door de belangrijkste stakeholders te blijven betrekken bij het opstellen hiervan. Zo is de gemeente klaar voor actie als het kwik echt hard oploopt.’

Einde bericht



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL