Arcadis wint project hoogwaardig openbaar vervoer Westtangent

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/05/2020 08:15
Arcadis werkt in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer en partners aan de verdere uitwerking van de plannen voor de Westtangent, het deeltracé tussen de Ringvaart en Schiphol-Noord. Dit maakt deel uit van de nieuwe ‘Hoogwaardig Openbaar Vervoer’ busverbinding tussen station Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Plaza. Dit tracé vervangt de huidige lijn 69. Het streven is dat de plannen voor het einde van het jaar zijn goedgekeurd. Financiële details maken de partijen niet bekend.

Arcadis stelt namens de gemeente Haarlemmermeer en de partners Schiphol SRE, gemeente Amsterdam, vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland het voorontwerp het definitieve ontwerp en de aanbestedingsdocumenten op. Het is omvangrijke klus waar veel mensen tegelijkertijd aan werken. Naast de ontwerpen en de contracten organiseert Arcadis ook de benodigde vergunningsaanvragen en geeft advies over uit te voeren nadere onderzoeken. In het project zitten onder meer een brug over de ringvaart, een viaduct over de A9 en een aardebaan met fietstunnel. Dat is een behoorlijke opgaaf.

‘We zijn heel trots op deze opdracht’, aldus algemeen directeur Gert Kroon. ‘De aanbesteding hebben de collega’s vanwege de coronamaatregelen vanuit huis gedaan en ook de uitwerking hiervan gebeurt vanuit de werkplekken bij de collega’s thuis tot we weer naar kantoor kunnen. Normaal gesproken zit het team in één ruimte. Samen met de betrokken collega’s uit alle divisies is het toch gelukt’.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL