Fors meer winst voor Air France-KLM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/11/2005 08:23
Air France-KLM heeft een sterk halfjaar achter de rug. In de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2005/2006 kwam de nettowinst van de combinatie van luchtvaartmaatschappijen uit op 829 miljoen euro, een toename van 17,1 procent. Het concern sprak woensdag van een uitstekend halfjaar.

De omzet van Air France-KLM bedroeg 10,8 miljard euro. Dat komt neer op een groei van 7,9 procent. De twee luchtvaartmaatschappijen, die vorig jaar samengingen, profiteren naar eigen zeggen enorm van hun samenwerking. De kosten zijn sterk gedaald, waardoor de dure brandstof een minder groot probleem was.

Air France-KLM was het eerste halfjaar 1,72 miljard euro kwijt aan brandstof, een toename van 30 procent. Door termijncontracten af te sluiten tegen gunstige voorwaarden kon het concern veel kerosine betrekkelijk goedkoop inslaan. Ook voor de komende jaren heeft de luchtvaartcombinatie al gunstige contracten afgesloten.

Mede door de fusie wisten beide luchtvaartmaatschappijen aanzienlijk meer passagiers te trekken. Het concern vervoerde 7,8 procent meer mensen. Daardoor steeg de omzet van de passagiersdivisie 8,6 procent naar 8,5 miljard euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 601 miljoen euro (plus 52,5 procent).

De vrachtdivisie bleef achter bij de verwachtingen. Air France-KLM vervoerde minder goederen en de beladingsgraad van de vliegtuigen daalde. De omzet steeg desondanks van 1,24 miljard tot 1,36 miljard euro. Het bedrijfsresultaat nam 21,6 procent toe tot 45 miljoen euro.

Air France-KLM is positief over de rest van het jaar. De onderneming verwacht de stijgende lijn door te zetten en voorziet een duidelijk positief resultaat. De aanhoudende groei van het aantal passagiers en de vele boekingen die al zijn binnengekomen, ,,boezemen ons vertrouwen in dat we de goede resultaten de rest van het jaar kunnen volhouden'', liet topman Jean-Cyril Spinetta van Air France-KLM weten.


Reactie XEA.nl,
En de heer van Wijk maar klagen tijdens de AVA en BAVA toen de samenwerking met Air-France nader werd toegelicht. Als straks de olieprijs (was toen ca. $35 per vat), nog hoger wordt, dan gaan wij de verliezen in. KLM had een goede "hand" in het indekken van die olieprijs en dat blijkt nu ook weer.
Neen, de heer van Wijk heeft de KLM "weggegeven" en niet anders.
Bezitters van de oude aandelen KLM zullen straks na de Enquete-zaak bij de ondernemingskamer vermoedelijk een betere prijs gaan krijgen.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL