Imtech neemt Spaanse specialist in industrial maintenance over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/12/2007 08:01
Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het Metubsa S.A., een Spaanse specialist in industrial maintenance, overneemt. Met 70 medewerkers zijn de verwachte opbrengsten van Metubsa in 2007 4 miljoen euro. De overnamesom (inclusief earn-out) is gebaseerd op vijf keer de EBITA over 2007. Deze overnameprijs wordt in contanten voldaan. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel en biedt een goede basis voor het versterken van de positie op de Spaanse markt voor industriële technische dienstverlening.

In Zuid-Spanje en de regio rond Madrid bezit Imtech een sterke positie op de markten van olie & gas, (petro)chemie, de staalindustrie en overige zware industrie. Vanuit elf locaties biedt Imtech toegevoegde waarde op het gebied van industriële assemblage, industrial maintenance, shut-downs en revamping services. In het noorden van Spanje is de positie van Imtech nog bescheiden. Op projectbasis worden hier voor bestaande klanten werkzaamheden verricht. Met de overname van Metubsa creëert Imtech een solide basis voor verdere groei.

Metubsa, gevestigd in Tarragona in het noorden van Spanje, is gespecialiseerd in industrial maintenance. De onderneming beschikt over een goede reputatie en is al jarenlang in deze sterk groeiende industriële regio actief met een concentratie in olie- & gasindustrie en (petro)chemie. Grote klanten zijn onder meer Repsol en Iqua. Bij beide beschikt Metubsa over langlopende onderhoudscontracten. Vanuit deze positie zal Metubsa als noordelijke regio van Imtech gaan acteren, waarbij Imtech haar totale industriële dienstenpakket aan bestaande en nieuwe klanten kan aanbieden. Dit zal leiden tot additionele groei en een verdere versterking van de huidige positie. Het bestaande management van Metubsa heeft zich voor langere tijd aan Imtech verbonden, hetgeen continuïteit garandeert.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL