Imtech: hightech order 35 miljoen euro van Airbus in China

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/10/2007 07:53
Gouda / Hamburg - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het van Airbus opdracht heeft ontvangen voor realisatie van de technologie in een nieuw te bouwen hightech lakhal van Airbus nabij Beijing. Deze order vertegenwoordigt een waarde van circa 35 miljoen euro.
In het Binhai-industriegebied, in de buurt van de stad Tianjin en niet ver van de Chinese hoofdstad Beijing, realiseert Airbus samen met het Chinese Tianjin Zhongtian Aviation Industry Investment een nieuwe fabriek voor productie van de Airbus 320 series. De eerste vliegtuigen worden in 2009 verwacht en vanaf 2011 worden hier tientallen toestellen per jaar geproduceerd.

Imtech realiseert de technologische inrichting in de assembleerhal en in een hightech lakhal waarin innovatieve technologie een speciaal op de vorm van de vliegtuigen passende gepreconditioneerde luchtstroom produceert. Deze technologie maakt het mogelijk dat de speciale vliegtuiglak op de Airbus-toestellen snel droogt. Hierdoor kunnen vanaf oplevering om te beginnen vier vliegtuigen per maand worden afgeleverd.

De opdracht wordt uitgevoerd door Imtech Deutschland en is een vervolgopdracht op de geleverde technologie in min of meer vergelijkbare lakhallen in 2003 en 2006 op de Airbus-locatie in Hamburg. Met de Imtech-oplossingen worden hier bijna 100 toestellen per jaar gelakt. Het R&D-centrum van Imtech Deutschland heeft bij de ontwikkeling van deze innovatieve oplossing een belangrijke rol gespeeld. Op basis van de opgedane ervaring is het voor Imtech mogelijk deze technologie in Duitsland kant en klaar te fabriceren en daarna naar China te exporteren. Door locale Chinese bedrijven worden onder auspiciƫn van Imtech deze kant en klare onderdelen gemonteerd, waarna Imtech de in bedrijfstelling, tests en oplevering voor haar rekening neemt.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL