Imtech: order 36 miljoen euro voor Britse waterzuiveringscentrale

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/07/2007 07:36
Schoon water voor 1 miljoen Britten in de regio East Anglia
Gouda - Imtech (technische dienstverlener in Europa), dat samen met Galliford Try als gelijkwaardige partner deelneemt aan de joint venture GTM (Galliford Try Meica/Imtech), is door Anglian Water Services (AWS) geselecteerd als partner voor het Wing Project, een nieuwe waterzuiveringscentrale. Naar verwachting zal de maximale contractwaarde oplopen tot circa 73 miljoen, waarvan de helft (circa 36 miljoen) als contract is toegewezen aan Imtech Process, een dochter van Imtech Technical Services (Imtech UK).

AWS is een regionale drink- en afvalwaterleverancier in de Britse regio East Anglia, ten noordoosten van Londen. Het Wing Project bestaat uit de realisatie van een nieuwe stand-alone waterzuiveringscentrale die circa 1 miljoen Britten in de regio East Anglia zal voorzien van schoon water. In de betreffende regio is dit het grootste project dat deel uitmaakt van het 2005-2011 AMP4 programma en tevens één van de grootste in de UK. Dit landelijke programma voorziet in zowel financiële als operationele investeringen ter verbetering van de infrastructuur voor watervoorziening voor zowel particulieren als bedrijven. Bovendien is dit het grootste project dat Imtech ooit heeft binnengehaald in de Engelse watermarkt.

GTM heeft al een lopend contract bij AWS voor het BioSolids-programma. Het BioSolids- programma bestaat uit het milieuvriendelijk behandelen, reinigen en verrijken van slib (dat als BioSolids wordt aangeboden aan de landbouwsector) en het produceren van biogas dat weer teruggeleid wordt naar het nationale elektriciteitsnetwerk. Lopende projecten binnen dit programma zijn de projecten Kings Lynn en Great Billing, die een gezamenlijke waarde vertegenwoordigen van circa 80 miljoen euro, waarvan de helft voor Imtech.

GTM werd gekozen omdat deze joint venture alle programmaonderdelen kan leveren voor de waterzuiveringscentrale, waaronder haalbaarheid, ontwerp, bouw, ingebruikstelling en prestatie-optimalisatie. Deze toewijzing is een bevestiging van de sterke reputatie en positie van Imtech binnen de Britse watermarkt.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL