Imtech: orders 62 miljoen euro voor technologie in luxe jachten en cruiseschepen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/06/2007 07:37
Eerste opdracht van Italiaanse werf Fincantieri
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs van diverse scheepseigenaren en scheepswerven in onder andere Nederland, Duitsland, Rusland, Italië en China opdracht heeft gekregen voor technologische oplossingen aan boord van diverse jachten en cruiseschepen. Deze opdrachten vertegenwoordigen een totale waarde van ruim 62 miljoen euro.

De mondiale markt van nieuw te bouwen luxe jachten en cruiseschepen trekt verder aan en Imtech is één van de sterkste spelers in dit segment. Door steeds betere samenwerking vanuit de vier maritieme competentiecentra in Europa, USA en China die samen Imtech's maritieme cluster vormen, wordt deze positie verder versterkt. Dit cluster beschikt over meer dan zestig maritieme vestigingen op alle continenten.

Het innovatieve Imtech-dienstenpakket bestaat onder andere uit project- en sitemanagement, geïntegreerde geautomatiseerde scheepsbruggen, voorstuwing & aandrijving, energie-opwekking en de distributie hiervan aan boord, alarm & monitoring, navigatie & communicatie, local area netwerken, lucht- & klimaattoepassingen, brandbeveiliging & sprinkleroplossingen en integrale veiligheid. Bij alle oplossingen van Imtech staan duurzaamheid en energiebesparing voorop.

Onlangs zijn orders verkregen voor meer dan tien luxe megajachten - waarvan de meeste met een lengte in de range van 100 meter tot maximaal 160 meter - van onder andere de Nederlandse werven Feadship en Heesen, de Russische werf Timmerman, de Chinese werf Kingships in Hong Kong/Guangzhou, alsmede diverse Duitse werven waaronder de Lloyds Werft en de TKMS Groep.

Onlangs ontving Imtech ook de opdracht om technologische oplossingen te verzorgen voor drie nieuwe cruiseschepen voor de cruisemaatschappij Costa Crociere S.p.A. Deze cruiseschepen worden gebouwd op de Italiaanse werf Fincantieri. De schepen krijgen elk 1.130 cabines voor maximaal 2.260 passagiers. Imtech rust de schepen uit met de modernste en energiezuinige oplossingen op het gebied van Heating, Ventilation and Air Conditioning (HVAC) en verzorgt ook grotendeels de engineering hiervan. Een team van Duitse Imtech-specialisten werkt inmiddels op locatie in Italië. Het is voor het eerst dat Imtech voor een Italiaanse werf op deze schaalgrootte actief is.

De jachten worden in de periode 2008 - 2010 opgeleverd en de cruiseschepen in 2009.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Drs. P.J.A. (Pieter) Koenders
Hoofd Corporate Communications
Telefoon: (0182) 54 35 28
E-mail: pieter.koenders@imtech.eu
www.imtech.eu

Reactie XEA.nl
Imtech schreven wij al vaker, die maakt gebruik van de nieuwste technieken en ICT mogelijkheden. Dit bedrijf heeft daardoor zoveel groei mogelijkheden, dat dit nog moeilijk in te schatten is, hoe groot.
Daarom bleven wij in Imtech geloven en het wordt steeds duideijker dat die groei goed winstgevend is.
Dus biedt het nog steeds goede beleggings mogelijkheden en wij zien toch en die vraag was in de AVA van Imtech, een spiltsing van het aandeel sterk naderbij komen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL