Imtech: opnieuw versterking positie in Luxemburg

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/06/2007 07:35
Overname Luxemburgse en Noord-Franse activiteiten van Hoffmann.
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het alle aandelen overneemt van de technische dienstverlener Hoffmann S.A.. Met 20 medewerkers realiseerde Hoffmann in 2006 een omzet van circa 2 miljoen euro. De overname zal direct een bijdrage aan de winst per aandeel opleveren.

Imtech, dat in Luxemburg opereert onder de naam Paul Wagner et Fils (waarin Imtech een 60% belang heeft), is in dit land een grote multidisciplinaire technische dienstverlener. Met circa 350 medewerkers worden jaarlijkse opbrengsten van ruim 32 miljoen euro gerealiseerd. Imtech is één van de sterke spelers in de groeiende markt van utiliteit en bestrijkt zowel het nieuwbouwsegment als activiteiten op het gebied van services, maintenance, security en energiemanagement. Met de overname wordt de groeistrategie van Imtech in Luxemburg nader ingevuld. Tegelijkertijd wordt een sterke positie verkregen in en rond de groeiende Euroregio Thionville, die het grensgebied van Luxemburg en Noord-Frankrijk beslaat en onderdeel is van de SaarLorLux regio (Saarland, Lotharingen, Luxemburg).

Hoffmann is een sterke regionale technische dienstverlener in de regio Thionville actief in elektrotechniek en security met zowel activiteiten op het gebied van nieuwbouw, onderhoud en beheer. Hoffmann beschikt over een sterke positie in de gebouwenmarkt met een belangrijke kring aan vaste opdrachtgevers.

In het recente verleden heeft Imtech haar positie in Luxemburg stap voor stap uitgebreid, zowel autonoom als door middel van acquisities. Eind 2005 werden de maintenance-activiteiten van ABB Luxemburg overgenomen en recent, in januari 2007, werden de maintenance-, security- en energiemanagementcontracten van Cegelec Luxemburg overgenomen.

Dr. Ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech: 'Met deze kleinere overname versterken we opnieuw onze Luxemburgse activiteiten. Imtech en Hoffmann vullen elkaar prima aan. Imtech verkrijgt eveneens een positie in de snelgroeiende SaarLorLux regio.'

Silverstone Purchases All of the Silver From Lundin Mining's Neves-Corvo and Aljustrel Mines
lees elders meer.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL