Imtech: versterking maritieme positie in USA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/03/2007 08:04
Imtech neemt Seacoast Electronics Inc. USA over
Entree bij Amerikaanse Marine
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het Seacoast Electronics Inc. USA heeft overgenomen. Seacoast Electronics is een full service maritieme contractor en service provider met een sterke positie in de maritieme markt in de USA. De overname past in de Imtech-strategie voor verdere groei op de mondiale maritieme markt voor nieuwbouw, onderhoud en services en levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel. De overnameprijs bedraagt 4,5 miljoen euro en is in contanten voldaan.

Dr. Ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech, is enthousiast over de overname: 'Hoewel de overname niet zo groot is, betekent deze toch een aardige stap voorwaarts in de maritieme markt in de USA. We verkrijgen nu eindelijk een Amerikaans relatienetwerk rond de Amerikaanse Marine, iets wat vanuit Europa nagenoeg niet is op te bouwen. Ook wordt het aantal maritieme vestigingen in de USA vergroot tot zestien vestigingen en is er door interne samenwerking een hoge potentie aan additionele groei aanwezig.'

Positie Imtech
Imtech bezit een top-5 positie in de mondiale markt van maritieme technologie en beschikt - mede dankzij de in 2006 overgenomen Radio Holland Group - over een wereldwijd netwerk van 60 vestigingen langs nagenoeg alle belangrijke internationale scheepvaartroutes met een concentratie in Europa, China en het Verre Oosten. Strategisch wenst Imtech deze positie verder te versterken, onder andere in de USA.

Imtech in de USA
In de USA telt Imtech tien servicevestigingen met een concentratie langs de oostkust (rond Houston, New Orleans, Florida en New York) en langs de westkust (rond Seattle en Long Beach). In deze vestigingen ligt de nadruk op onderhoud en service aan luxe jachten, commerciële schepen en de offshore-industrie. Met de acquisitie van Seacoast Electronics wordt deze positie versterkt.

Profiel Seacoast Electronics
Seacoast Electronics (opgericht in 1956) is een maritieme speler met een uitstekend relatienetwerk. Het hoofdkantoor is gelegen in Jacksonville, Florida. Seacoast levert aan een groot klantenbestand oplossingen op het gebied van automatisering, scheepsbruggen, IT, communicatie, navigatie, brandbeveiliging, alarm en monitoring. Vanuit in totaal zes vestigingen langs zowel de oostkust (Florida, New Orleans, Norfolk, Mobile) als de westkust (Seattle) worden deze services verleend. De focus ligt vooral op marineschepen van de Amerikaanse Marine en commerciële schepen. Het gaat om systeemintegratie, onderhoud, reparatie, upgrading en nieuwbouwprojecten. Het vestingennetwerk van Seacoast is nauw gerelateerd aan de vestingen van de Amerikaanse Marine, voor wie veel onderhoudsactiviteiten worden uitgevoerd. Voor de nieuwbouwprojecten is er een uitgebreide engineeringafdeling. Met 50 medewerkers wordt een opbrengstenniveau gerealiseerd van ruim 15 miljoen dollar op jaarbasis. De onderneming heeft de maximale omvang bereikt die autonoom mogelijk is. Vandaar dat aansluiting bij Imtech een voor de hand liggende oplossing is.

De 'fit' met Imtech
Door de overname wordt de schaalgrootte van Imtech in de USA aanzienlijk vergroot (met als gevolg kostenefficiëntie en inkoopvoordelen) en het vestingennetwerk uitgebreid. Via Seacoast krijgt Imtech direct toegang tot de voor Europese bedrijven relatief gesloten markt van marineschepen van de Amerikaanse Marine. Dit is een aantrekkelijk perspectief, want Imtech werkt voor nationale marines in circa 20 landen en blijkt hier door middel van hoogwaardige automatiseringsoplossingen aanzienlijke toegevoegde waarde te kunnen creëren. Daarnaast sluiten de activiteiten goed op elkaar aan met een focus van Imtech en het in 2006 overgenomen Radio Holland Group op onderhoud en service op luxe jachten, commerciële vaart en offshore en een focus van Seacoast op onderhoud en service aan marineschepen en nieuwbouw. De engineeringafdeling van Seacoast kan nu ook breder worden ingezet. Tot slot kunnen de geïntegreerde brugsystemen van Imtech, die in Europa, China en het Verre Oosten een goede afzet kennen, via Seacoast ook breed in de USA worden aangeboden. Het management van Seacoast blijft na overname aan en is enthousiast over de aanwezige samenwerkingsmogelijkheden en groeipotentie.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL