Imtech: orders 40 miljoen euro technologie luchthavens Frankfurt en Berlijn-Tegel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/02/2007 07:37
Gouda - Imtech (technische dienstverlener in Europa) maakt bekend dat het voor circa 40 miljoen euro aan orders heeft verworven voor de technische infrastructuur in de uitbreiding van zowel de Duitse luchthavens Berlijn-Tegel als Frankfurt Rhein/Main.

In Duitsland is Imtech een sterke speler in de markt van multidisciplinaire technische dienstverlening in zowel de industrie als utiliteit. In de utiliteit richt Imtech zich mede op de technologische inrichting van luchthavens. In het recente verleden werd bijvoorbeeld de complete technologie verzorgd voor de uitbreiding van de luchthavens in München, Düsseldorf en Hamburg.

Momenteel is Imtech druk bezig met de technologische inrichting van de luchthaven Berlijn-Tegel. Hoewel deze luchthaven op de nominatie staat om in 2011 vervangen te worden of zelfs te sluiten, heeft - vanwege een grote toename van het aantal passagiers - de Berliner Flughafengesellschaft (BFG) besloten deze alsnog uit te breiden met een nieuwe passagiershal. Deze hal wordt al in april 2007 door luchtvaartmaatschappij Air Berlin in gebruik genomen. Imtech verzorgt alle technische oplossingen: een energiezuinig en comfortabel klimaat, alle elektrotechnische oplossingen, de informatiemonitoren voor vertrek- en aankomsttijden, alsmede alle security-oplossingen (onder andere de röntgentechnologie voor het scannen van passagiers en bagage) die aan de hoge eisen van de Berliner Großflughafens BBI voldoen.

In opdracht van Fraport AG verzorgt Imtech de technologie in een nieuwe terminal op de luchthaven Frankfurt Rhein/Main, met meer dan 52 miljoen passagiers per jaar de grootste luchthaven in Europa. Deze terminal is nodig voor een soepele logistiek afhandeling van passagiers van de recent in gebruik genomen Airbus A-380. Dit grootste passagiersvliegtuig ter wereld (850 passagiers) stelt bijzondere eisen aan de door Imtech verzorgde technische totaaloplossingen, waaronder gebouwautomatisering, energiebesparing, verwarming, ventilatie, airconditioning, de complete elektriciteitsvoorziening en innovatieve (brand)beveiliging. De terminal wordt medio 2008 geopend.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL