‘S Werelds eerste PLA bioplastic touchscreen computer. Corbion

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/12/2019 07:13
Supla, die plannen voor een 10 kiloton polymerisatie fabriek aankondigde eerder dit jaar, heeft geoptimaliseerde PLA ( Poly Lactic Acid ) verbindingen voor de consumentenelektronica- industrie op basis van lactides van Corbion Purac ontwikkeld . De lancering van toepassing is ’s werelds eerste bioplastic touch screen computer, ontwikkeld in samenwerking met Kuender, een Original Equipement Manufacturer en Original Design Manufacturer, die computers produceert voor veel merkklanten . De hoogglans behuizing van deze computer is gemaakt van ‘hoge hitte’ PLA. Corbion Purac, de wereldleider op het gebied van melkzuur en lactides, zal deze computer tonen in de vitrine bij K 2013 .

Hittebestendigheid is een van de belangrijkste uitdagingen voor biopolymeren vandaag de dag, omdat dit hun geschiktheid voor consumentenelektronica in het verleden heeft beperkt. Nu vormen lactidemonomeren van Corbion Purac de basis voor verbeterde prestaties PLA, en zijn daarom de beste keuze voor Supla: “Het kost veel inspanning om een duurzame kwaliteit van PLA te ontwikkelen, maar het kan gedaan worden met een juiste keuze van de grondstof”, zei dr. Robin Wu, voorzitter van Supla.

Cruciaal belang
Naast verhoogde hittebestendigheid, brengen de mengsels met de PLA gebruikt voor de monitor schermen ook verbeterde slagvastheid, uitstekende hoogglans afwerking en stabiele, nauwkeurige verwerking. Dit is van cruciaal belang voor de grootschalige markt voor consumentenelektronica, die ook toepassingen vindt in mobiele telefoons, laptops, gameconsoles en tablets. Kuender, een toonaangevende Taiwanese OEM / ODM van consumentenelektronica voor veel merk klanten, erkende de mogelijkheid om als een van de eerste om een dergelijke innovatie op de markt te brengen. Kuender heeft nauw samengewerkt met Supla om ervoor te zorgen dat de mengsels zijn geschikt voor de commerciële productie van consumentenelektronica behuizingen, en verheugen zich op het op de markt brengen van ’s werelds eerste bioplastic computer. Dr Wen – Jeng Kuo, voorzitter van Kuender zei: “In aanvulling op de PLA blends, hebben we technieken voor het injectie proces ontwikkeld. Daarom zijn we blij om onze klanten te laten weten dat we in staat om een totaaloplossing te bieden voor het maken van groene producten”.

Lactidemonomeren Corbion Purac ’s zijn afkomstig van GMO-vrije, hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet, en vormen de basis voor hoge prestaties Poly melkzuur bioplastics ( PLA ). De resulterende homopolymeren hebben al bewezen bestand te zijn tegen kokend water, en kunnen nu concurreren in prestatiekenmerken met hun olie-gebaseerde tegenhangers. Hierdoor kan PLA oliebasis plastics vervangen zoals PP, PS en ABS, en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verlichten.

Innovatieve kans
Jeroen Jonker, Senior Vice President Bioplastics te Corbion Purac, is blij met de ontwikkeling: “Wij kijken ernaar uit om met onze bezoekers op K 2013 deze fantastische applicatie te delen, dat is een geweldige prestatie van onze partner Supla en credit aan Kuender voor hun erkenning van een dergelijk innovatieve kans. In onze samenwerking, hebben Supla hun expertise gericht op de elektronica markt en de lancering van deze computer is een uitstekend resultaat. We verwachten dat deze ontwikkeling goed zal worden ontvangen door onze wereldwijde gemeenschap van duurzaamheid-bewuste consumenten.”

De computer was te zien zijn op Corbion Purac ’s stand op de K2013: hal 5 , B22, van 16-23 oktober in Düsseldorf, Duitsland. Bovendien zullen vertegenwoordigers van Supla en Kuender aanwezig zijn op de stand om vragen en vragen over het product te beantwoorden.

Geplaatst in Materialen, Technologie

zie foto op
https://www.biobasedeconomy.nl/2013/10/15/s-werelds-eerste-pla-bioplastic-touchscreen-computer/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL