Beknopt verslag van de BAVA van Buhrmann

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/10/2006 15:45
Hier een beknopt verslag van de BAVA van Buhrmann te Amsterdam. Om 11.000 uur opende Mr. R.C. van den Hoek de vergadering, nam de bekende zaken door van plaatsing advertenties etc. aanwezig waren ca. 45 aandeelhouders / belangstellenden. Totaal waren er 59.978.013 aandelen gedeponeerd voor stemming.
Het voorstel van agenda punt 2
-voorstel van "volmacht" voor het bijwonen van een alg. vergadering van aandeelhouders, die alleen kon worden verleend voor een specifieke alg. vergadering van aandeelhouders en haar geldigheidsduur verliest na die vergadering. Er waren nog steeds principiële bezwaren bij Buhrmann, maar om haar buitenlandse aandeelhouders tegemoet te komen, wordt dat nu uit de statuten gehaald en komt dus per heden te vervallen. Het voorstel werd aangenomen, na de telling en raadpleging van de Not. Visser tijdens de BAVA. De telling was er nog niet en werd later officieel bevestigd.
Punt 3
- benoemingen van de heren R.F van den Begrh en T de Swaan tot lid van de Raad van Bestuur, gaf bij de heer van den Bergh van enkele aanwezigen de aanmerking van tegen of onthouding te stemmen. Zijn (van den Bergh) verleden bij VNU speelde parten. Na uitleg van de voorzitter kon deze de tegenstemmers niet overhalen, maar wel de VEB. Die wist haar stem bepaling nog niet, maar ging tijdens de BAVA naar onthouding. Dat ontlokte de voorzitter de uitspraak: "ik heb nog nimmer iemand zo snel kunnen overtuigen"!
Wij (red. XEA.nl) konden ons wel vinden in de uitleg van de voorzitter, die zei dat de grote verdiensten in de VS en nog steeds woonachtig in de VS van de Heer van den Bergh en zijn ervaringen bij VNU, “Buhrmann wel eens goed van pas zouden kunnen komen”.
En terecht, want het spreekwoord zegt toch: "een ezel stoot zich geen tweede maal aan dezelfde steen"!
Toch zagen wij meer achter die uitspraak van de voorzitter, lees 't nog eens na.
De ervaringen van de heer van den Bergh zouden Buhrmann misschien nog wel eens goed van pas kunnen komen.
Buhrmann nu te goedkoop en ligt er een "raider" op de loer?
De Twee werden met meer dan 40 miljoen stemmen gekozen.

Bij de rondvraag hebben wij van de redactie XEA.nl gepleit voor een AVA en BAVA waar wel zaken besproken kunnen worden en dat er niet direct wordt geroepen,: "is er wel een persbericht uitgegeven"!
Het moeten geen "theekransjes" worden. Wij willen niets van een theekransje zeggen, die zijn best gezellig, maar dan komen wij wij niet voor naar een AVA of BAVA. Die zijn slechts 1 maal per jaar en dan wil je wat te weten komen van en over het bedrijf en dan moet daar duidelijk en helder antwoord op mogen worden gegeven.
Niet dat de AFM er als een "politieman/vrouw" in de zaal zit en later een "boete" komt uitdelen.
Ook vertelde de heer Koffrie dat Buhrmann qua strategie goed op koers blijft liggen, die 8 jaar geleden is uitgezet.
Ook ondervindt Buhrmann in Australië geen hinder door de droogte, zei de heer Koffrie op onze vraag. Wij (Buhrmann) verkopen daar nog gewoon onze producten. Ook vonden wij (red. XEA.nl ) het jammer dat alleen de heer van den Bergh aandelen van Buhrmann heeft. Het geeft de aandeelhouders toch een goed gevoel als commissarissen ook aandelen hebben en niet alleen zij, maar ook het bestuur. Zie bij TomTom vanmorgen, weet je gelijk hoe de vlag op de “schuit” staat.
Om 11.45 uur sloot de voorzitter de BAVA en kon er nog even worden nagepraat onder het genot van koffie of thee.

Reactie XEA.nl
Toch een nuttige BAVA en vooral de opmerking over de benoeming van de heer van den Bergh.
Mogelijk is Buhrmann dus ook een kandidaat van durfkapitalisten / Hedgers.

Buhrmann had vacatures in de raad van commissarissen, onder meer door het vertrek van Gert Smit. Die werd door de voorzitter bedankt voor zijn goede werk. Hij heeft sinds 1998 in de raad gezeten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL