Buhrmann zet positieve trend voort en dat vergeten de beleggers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/05/2005 10:52
Kantoorartikelendistributeur Buhrmann zet de positeve ontwikkelingen voort en daar lijken de beleggers geen "grip" op te krijgen of zien 't niet door de genomen "last".
Hier de beknopte cijfers 1e kw. 2005 nog eens:
Totale autonome omzet stijgt met 2%; autonome omzetgroei Corporate Express Noord-Amerika 3% tegenover 1% in vorige kwartaal; autonome omzet van Office Products Europe stabiel. Bedrijfsresultaat 9,3% hoger bij gelijke wisselkoersen en 5,3% op basis van actuele koersen.
Nettowinst* omhoog tot EUR 20,2 miljoen; nettowinst* per gewoon aandeel steeg tot EUR 0,15.
Efficiëntere vermogensstructuur dankzij de succesvolle terugkoop van preferente Aandelen C; het nettoresultaat is inclusief een bijzondere last van EUR 85 miljoen, zoals eerder gemeld.
Deze inkoop zal direct positief bijgaan dragen aan de winst per aandeel.
Lees via de fondsnavigator de andere berichten over Buhrmann (nog) eens na.
In de VS, waar Buhrmann ca. 60% van de omzet vandaan haalt, draait het goed en Europa begint nu ook te komen. Dat zijn goede signalen voor de beleggers, maar die lijken het niet op te pakken. Buhrmann heeft nu nog tegen wind van de valuta schommelingen. Wij hebben aleens gevraagd, gaat U tot rapportage in dollars over? Neen, nog niet, maar zeg nooit, nooit!
Buhrmann haalt steeds meer omzet uit haar "eigen merken" en het afgelopen kwartaal was dat in de VS, 22% en in vergelijkbare periode 2004 nog 14% en in Europa nu 23% en vorig jaar 1e kw. 17%. De omzet daalt wel, maar de marges op eigen merken zijn hoger en daar draait 't om, een betere winst.
Ook breidt Buhrmann haar assortiment uit, met o.a. snacks en schoonmaakmiddelen.
Wij moeten toch bij de kantoren bezorgen en dan gaan die andere "producten" in een keer mee. Straks worden er ook nog Nylonkousen bezorgd in het winkeltje bij de kantoren.
Buhrmann heeft een moeilijke periode achter de rug, de financien zo geschoond en als de economie nu verder doortrekt, kan de koers van het aandeel Buhrmann de EUR 10 passeren.
Ook de divisie grafische machine lijkt weer in de zwarte cijfers te komen, dus daar ook een bijdrage aan het resultaat.
Wat zegt de heer Frans Koffrie;
We blijven positief over de vooruitzichten voor verder succes in 2005. Dit is gebaseerd op onze verwachtingen voor een gestage verbetering van de marktomstandigheden in Noord-Amerika en de voortgaande positieve effecten van onze maatregelen om de prestaties van onze activiteiten in Europa te verbeteren. De Australische economie zal naar verwachting blijven groeien, hoewel in een enigszins lager tempo.”
Alles bijelkaar een moment om gefaseerd een instap of bijkoop te wagen.
De huidige koers zit rond de EUR 7




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL