Buhrmann heeft langlopende achtergestelde obligaties succesvol geplaatst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/02/2005 13:56
Buhrmann heeft langlopende achtergestelde obligaties uitgegeven ten bedrage van USD 150 miljoen nominaal met een looptijd van tien jaar en een rentecoupon van 7 7/8%. Het is de bedoeling dat de opbrengst hiervan zal worden aangewend voor de geplande inkoop van haar Preferente Aandelen C.

Buhrmann kondigde op 23 februari 2005 de geplande inkoop van haar Preferente Aandelen C aan. Deze nieuwe obligaties zijn een onderdeel van de financiering deze beoogde transactie, die verder zal bestaan uit een claimemissie (met korting) ten bedrage van circa EUR 250 miljoen en de gebruikmaking van beschikbare liquide middelen. De opbrengsten uit de uitgifte van de nieuwe obligaties zullen in depot worden geplaatst in afwachting van effectuering van de inkooptransactie, die naar verwachting begin april zal plaatsvinden.

Floris Waller, Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Buhrmann, zei in een reactie: "Wij zijn verheugd over de succesvolle plaatsing van de nieuwe obligaties ten behoeve van de geplande inkoop van onze Preferente Aandelen C. Behalve een deel van de financiering realiseren wij met deze uitgifte een verlenging van het renteprofiel van onze schuldportefeuille en lagere nettofinancieringskosten in de toekomst."

UITGIFTE VAN DE NIEUWE OBLIGATIES
Middels haar dochteronderneming Buhrmann US Inc., heeft Buhrmann nieuwe obligaties geplaatst met een halfjaarlijkse rentecoupon van 7 7/8%. De totale nominale waarde van de nieuwe obligaties, die een looptijd hebben tot 2015, bedraagt USD 150 miljoen. De nieuwe obligaties zijn uitgegeven tegen prijs van 99.151% van de nominale waarde en geplaatst bij institutionele beleggers in de Verenigde Staten en in Europa door middel van een onderhandse plaatsing zoals bedoeld in Rule 144A en Regulation S van de US Securities Act. De effectieve rente bedraagt 8%. De voltooiing van de transactie staat gepland voor 2 maart 2005.

VOLGENDE STAPPEN

Zoals aangekondigd op 23 februari 2005, is de volgende stap in de geplande inkoop van de Preferente Aandelen C het houden van een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders op 11 maart 2005 om aandeelhouders in staat te stellen te stemmen over bepaalde aspecten van de voorgestelde transactie. Wanneer toestemming wordt verkregen, zal de volledige gegarandeerde claimemissie worden geëffectueerd.

Safe Harbour Statement

Verklaringen in dit persbericht die geen feiten uit het verleden betreffen zijn "op de toekomst gerichte verklaringen" en worden gedaan uit hoofde van de safe harbour bepalingen in de Private Securities Litigation Reform Act 1995 en de Securities Exchange Act 1934. Dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen zijn gebaseerd op verwachtingen en aannames van het bestuur ten aanzien van toekomstige gebeurtenissen die van invloed zijn op Buhrmann, en kunnen dus onzekerheden en risico’s bevatten, inclusief doch niet beperkt tot omstandigheden die de sector betreffen, veranderingen in levering van producten, prijzen en vraag uit de markt, concurrentie, risico’s in de integratie van nieuwe bedrijfsactiviteiten, koerswisselingen en de overgang van Nederlandse boekhoudregels (GAAP) naar IFRS verslaggeving en de overige risico’s zoals die van tijd tot tijd worden beschreven in door de Vennootschap aan de US Securities and Exchange Commission overlegde verslaggeving, waaronder het Annual Report op Form-F van de Vennootschap dat op 21 juni 2004 aan de Securities and Exchange Commission is overlegd. Als gevolg hiervan kunnen de werkelijke bedrijfsresultaten of financiële omstandigheden van de Vennootschap wezenlijk anders zijn dan als neergelegd of impliciet aangegeven in dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen. Alle IFRS informatie is ongecontroleerd waar deze betrekking heeft op overgangsaanpassingen zoals vereist voor het overleggen van bepaalde historische financiële resultaten van de Vennootschap onder IFRS. Toekomstige presentatie van dergelijke historische financiële informatie kan aanzienlijk afwijken van hetgeen in dit verslag staat vermeld. De overlegde overgangsaanpassingen zijn berekend op basis van de specifieke feiten omtrent de transactie en dienen niet te worden gebruikt als aanwijzingen voor toekomstige aanpassingen tussen Nederlandse boekhoudregels en IFRS. IFRS verklaringen kunnen wijzigen en dienen nauwgezet te worden overwogen,terwijl beseft dient te worden dat desalniettemin de geprognosticeerde en feitelijke resultaten als gevolg van factoren kunnen afwijken van hetgeen in deze verklaringen staat. Dergelijke factoren omvatten, doch zijn niet beperkt tot, wijzigingen in regelgeving of interpretatie ten aanzien van de implementatie en verslaggeving onder IFRS, beslissingen om een andere onder IFRS toegestane keuze van presentatie toe te passen, en diverse andere factoren die verband houden met de implementatie van IFRS. Aandeelhouders en andere lezers worden gewaarschuwd zich niet te verlaten op dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen, die slechts betrekking hebben op de dag waarop zij werden gedaan. De Vennootschap aanvaardt geen verplichtingen om dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen in het openbaar te actualiseren of te wijzigen.

De hierin vervatte informatie dient niet te worden opgevat als een bod tot verkoop of een uitnodiging tot een bod tot koop van effecten waarnaar hierin wordt verwezen in enig rechtsgebied waarin dergelijk bod of uitnodiging of verkoop voorafgaand aan registratie, vrijstelling van registratie of kwalificatie onder effectenwet- of enige andere regelgeving, onrechtmatig zou zijn.

De aangeboden effecten zijn en worden niet geregistreerd onder de U.S. Securities Act 1933, als gewijzigd (De "Securities Act") en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of vrijstelling van registratie.

Disclaimer

Deze kennisgeving bevat of vormt geen uitnodiging of aansporing om beleggingsactiviteiten te ondernemen. Deze kennisgeving is slechts gericht tot personen die (1) zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevinden; (2) beroepsmatig ervaring hebben met zaken die met beleggingen te maken hebben; (3) vallen onder Artikel 49(2)(a) t/m (d) ("high net worth companies, unincorporated associations etc.") van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2001; of (4) personen aan wie een uitnodiging of aansporing om beleggingsactiviteiten te ondernemen (in de zin van Artikel 21 van de Financial Services and Markets Act 2000) in verband met deze transactie en de claimemissie overigens rechtsgeldig mag worden gedaan (al dergelijke personen gezamenlijk te omschrijven als "relevante personen"'). Op grond van deze kennisgeving dient niet te worden gehandeld of daarop dient niet te worden vertrouwd door personen die geen relevante personen zijn. Iedere belegging of beleggingsactiviteit die met deze kennisgeving verband houdt is slechts beschikbaar voor relevante personen en wordt slechts ondernomen met relevante personen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL