DSM kondigt nieuwe opzet aan voor beloningsbeleid Raad van Bestuur

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/03/2009 06:39
Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen hebben besloten dat een voorstel aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (Jaarvergadering) voor aanpassing van het schema voor verwerving van aandelenopties en prestatiegebonden aandelen (stock incentives) op basis van DSM's total shareholder return (TSR) zal worden ingetrokken.

Tijdens de Jaarvergadering van 2008 hadden aandeelhouders opgemerkt dat volgens het bestaande schema stock incentives kunnen worden verkregen bij prestaties die onder de mediaan van de referentiegroep van met DSM vergelijkbare ondernemingen liggen. Voorgesteld werd dit schema aan te scherpen. De Raad van Commissarissen herzag het schema en diende voor de komende Jaarvergadering (25 maart 2009) een voorstel in dat inhield dat stock incentives niet langer konden worden verworven bij prestaties beneden de mediaan van de referentiegroep, terwijl voor uitstekende resultaten ten opzichte van de referentiegroep meer stock incentives zouden kunnen worden verworven. In het nieuwe schema zou de totale waarde van de stock incentives hetzelfde blijven als voorheen.

In het licht van de huidige maatschappelijke discussie en met name omdat DSM het beeld wil wegnemen dat de Raad van Bestuur in de toekomst aanzienlijk hoger zal worden beloond voor zijn prestaties, is besloten dit voorstel te schrappen van de agenda voor de komende Jaarvergadering en dus het bestaande schema voor verwerving van stock incentives op basis van de TSR voorlopig te handhaven. DSM erkent dat het gezien de huidige economische omstandigheden gepast is, terughoudendheid te betrachten met betrekking tot het beloningsbeleid, ook al is de huidige totale waarde van de stock incentives-regeling van DSM al aanzienlijk lager dan de mediaan van vergelijkbare ondernemingen in de industrie en de AEX.

DSM zal in de komende periode separaat contact opnemen met zijn aandeelhouders om de overwegingen achter de intrekking van het voorstel toe te lichten.

DSM wil goed presteren op het gebied van duurzaamheid en wil in lijn met de corporate values het evenwicht handhaven tussen aandeelhouderswaarde, respect voor mensen en zorg voor het milieu. DSM zal zijn beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur verder aanpassen, uitgaande van de corporate values van de onderneming en een juiste balans tussen de belangen van de belangrijkste stakeholders van DSM. Ook zullen er aanpassingen zijn om te voldoen aan de aangepaste Nederlandse corporate governance code. In dit kader zal DSM aan de Jaarvergadering van 2010 een voorstel doen voor een herzien beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur, inclusief een nieuw schema voor de verwerving van stock incentives op basis van de TSR.

Zoals reeds bekendgemaakt zullen de basissalarissen van de leden van de Raad van Bestuur voor 2009 niet worden verhoogd.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL