DSM opent nieuwe fabriek voor acrylharsen op waterbasis in Waalwijk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/03/2009 16:05
Koninklijke DSM N.V. maakt bekend dat vandaag in Waalwijk een nieuwe fabriek voor acrylharsen op waterbasis is geopend. In totaal is EUR 30 miljoen in de fabriek geïnvesteerd.
De openingsceremonie voor de nieuwe fabriek, die is gebouwd op de bestaande productielocatie van DSM NeoResins+ in Waalwijk, werd gezamenlijk verricht door Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, en Hans Wijers, bestuursvoorzitter van AkzoNobel. DSM Resins, de businessgroep waarvan DSM NeoResins+ deel uitmaakt, is een van AkzoNobel's belangrijkste leveranciers van innovatieve harsen die worden toegepast in een breed scala aan coatings van AkzoNobel voor allerlei eindmarkten.

De door DSM NeoResins+ geproduceerde acrylharsen op waterbasis zijn veel minder belastend voor het milieu en veel gebruiksvriendelijker voor schilders dan de traditionele harsen op oplosmiddelbasis, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan hoge prestatie- en duurzaamheidsnormen. De watergedragen harsen, die voldoen aan bestaande en toekomstige wet- en regelgeving op het gebied van vluchtige organische stoffen (VOS), worden toegepast in meubelcoatings, in decoratieve en industriële houtverven en in de grafische industrie.

"Deze uitbreiding is een belangrijke mijlpaal voor DSM NeoResins+ als betrouwbare en innovatieve partner voor de coatingindustrie. Dat wordt onderstreept door het feit dat een belangrijke partner en zeer gewaardeerde klant als AkzoNobel hier vandaag mede de opening van deze fabriek verricht. Hoewel we ons middenin een economische teruggang bevinden, blijven we vasthouden aan onze strategische focus op innovatie en duurzaamheid, zoals ook uit deze belangrijke uitbreiding blijkt", aldus Feike Sijbesma, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM.

"AkzoNobel en DSM Resins werken al geruime tijd nauw samen. Mede dankzij dit partnership zijn wij in staat onze klanten nieuwe, innovatieve coatings te bieden die milieu- en gebruikersvriendelijker zijn dan de traditionele coatings op oplosmiddelbasis", verklaarde Hans Wijers, bestuursvoorzitter van AkzoNobel.

Tijdens de openingsplechtigheid benadrukten beide bestuursvoorzitters het belang van innovatie en samenwerking tussen ondernemingen, zoals vandaag geïllustreerd door DSM en AkzoNobel. "Het is van vitaal belang voor een land als Nederland om gefocust te blijven op innovatie en duurzaamheid, vooral in het huidige economische klimaat. Daarmee kan ons land een verbeterde concurrentiepositie veiligstellen", was de gezamenlijke conclusie van Sijbesma en Wijers.

In acrylharsen op waterbasis wordt water gebruikt als oplosmiddel, in plaats van oplosmiddelen op oliebasis. Verven op basis van oplosmiddel bevatten allerlei VOS die schadelijk zijn voor het milieu en voor de schilders die ermee omgaan. Als gevolg van nieuwe en aangekondigde milieuwetgeving in zowel Europa als de Verenigde Staten is er een groeiende vraag naar VOS-arme en VOS-vrije coatings die duurzaam en kosteneffectief zijn en minder schadelijk zijn voor zowel het milieu als voor schilders. DSM NeoResins+ heeft in een vroeg stadium geanticipeerd op de nieuwe wetgeving en een productaanbod opgebouwd waarmee nu al wordt voldaan aan de toekomstige eisen zonder dat dit ten koste gaat van de productprestaties.

DSM NeoResins+ neemt ook het voortouw in markten zoals China, waar harsen op oplosmiddelbasis nog veelvuldig worden gebruikt, om de overheid te overtuigen van de noodzaak om strengere regels toe te passen en zodoende een overgang naar milieuvriendelijker harsen op waterbasis mogelijk te maken.

DSM NeoResins+
DSM NeoResins+ is een wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve specialty-harsen die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van harsen die aansluiten op de behoeften van de verfindustrie en de grafische sector. DSM NeoResins+ heeft 1250 medewerkers en zeven productielocaties verspreid over de wereld. De onderneming richt zich op het vervullen van klantenbehoeften en beschikt daartoe over vijf Application and Research & Technology Centers, die worden ondersteund vanuit drie Customer Service Centers. De businessunit omvat tevens het in 2008 overgenomen bedrijf DSM NeoSol, gevestigd in Providence (Verenigde Staten). Het hoofdkantoor van DSM NeoResins+ is gevestigd in Waalwijk.

DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een netto-jaaromzet van EUR 9,3 miljard en biedt werk aan zo'n 23.500 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL